AcasăNewsFacturi uriașe la energie pentru medicii de familie: „Noi nu suntem IMM-uri...

Facturi uriașe la energie pentru medicii de familie: „Noi nu suntem IMM-uri să plătim ca ei. Suntem cabinete medicale individuale. Nu suntem mari consumatori”

Lista medicilor de familie din România care fac teste pentru depistarea COVID/ Anunțul MS

Medicii de familie se plâng că sunt obligați să plătească facturi uriașe la energia electrică.

Aceștia plătesc 1,3 lei pe kilowatt, susține Mihai Moisescu, președintele Asociației Patronatelor Medicilor de Familie din Gorj, cabinete individuale neputând fi taxate ca utilizatori casnici, anunță Gazeta de Sud.

Medicii de familie plătesc 1,3 lei pe kilowatt

„Noi nu suntem IMM-uri să plătim ca ei. Nu suntem nici casnici, nici persoane fizice autorizate. Suntem cabinete medicale individuale. Nu suntem mari consumatori. Avem două camere în care ne desfășurăm activitatea. Nu știu de ce nu s-au gândit și la noi. Suntem sute de medici în dilemă la nivel județean și mii la nivel național. Vom fi puși la plafonul maxim de 1,3 lei. Este vorba de o profesie liberală și trebuie să achităm ca avocații, notarii, arhitecții”, a declarat Mihai Moisescu.

A solicitat lămuriri recent de la furnizor, însă a aflat că nu poate fi încadrat nici măcar la categoria IMM.

Pe 13 decembrie 2022 a fost publicată în Monitorul Oficial Legea 357/2022 privind aprobarea OUG nr. 119/2022 pentru modificarea și completarea OUG nr. 27/2022 privind măsurile aplicabile clienților finali din piața de energie electrică și gaze naturale, în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2025.

Ce tarife se aplică la energie clienților noncasnici

Legea instituie noi plafoane în ceea ce privește prețurile la energie electrică aplicabile clienților finali noncasnici, astfel: maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, pentru 85% din consumul mediu lunar realizat la locul de consum, diferența de consum lunar de energie electrică urmând să fie facturată la prețul de maximum 1,3 lei/kWh, cu TVA inclus, în baza declarației pe propria răspundere a reprezentatului legal pentru următoarele categorii de consumatori:

  • IMM-uri
  • Operatorii regionali
  • operatorii economici din domeniul industriei alimentare, precum și cei din domeniul agriculturii și pescuitului
  • autoritățile și instituțiile publice locale, serviciile publice deconcentrate ale ministerelor și ale celorlalte organe centrale, companiile și societățile comerciale de interes județean, municipal sau local, regiile autonome și toate entitățile publice și private care prestează un serviciu public
  • institutele naționale de cercetare-dezvoltare
author avatar
Andreea Vlad
402 afisari

2 COMENTARII

  1. desfiintati armata de trantori asazisii medici de familie , nu fac nimic , taie frunze la caini , si pierzi timpul aiurea pe la usile lor .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger