AcasăNewsFactură uriaşă la energie, primită de un român! Șoc: „Cum să-mi vină...

Factură uriaşă la energie, primită de un român! Șoc: „Cum să-mi vină de 10 ori mai mult? / Atât consum eu în 18 luni”

facturaFactură uriaşă la energie, primită de un român! Șoc: „Cum să-mi vină de 10 ori mai mult? / Atât consum eu în 18 luni”

Românii au fost anunțați de cei mai mari furnizori de energie electrică, Electrica, Enel Energie și Enel Energie Muntenia, că emiterea facturilor se va face cu întârziere în această perioadă.

Unii dintre cei care au început să primească facturile au avut parte de surprize neplăcute.

Șoc uriaș pentru un român care s-a trezit cu o factură la energie de zece ori mai mare

Un bărbat a povestit pe rețelele de socializare că se confruntă cu o situație de-a dreptul groaznică. Acesta a primit o factură la energie de 10 ori mai mare decât în mod normal. Bărbatul care locuiește într-o garsonieră trebuie să plătească 2.307 lei.

„E greșeală, nu? Efectiv n-are cum să am atâta, stau singur într-o garsonieră mică, maxim am dat 250 de lei la curent, cum se poate să-mi vină de 10 ori mai mult?”,  a scris el pe Reddit.

Din imaginea postată, se vede că românul are de plată 2.307,51 de lei, pentru o cantitate de 1,775 de kilowaţi consumaţi în perioada 01.02.2023-27.02.2023.

Zeci de internauți au comentat la postarea lui, unii dintre ei explicând chiar că au trecut prin aceeași situație și recomandând variante pentru a ieși din impas:

„Și eu am pățit asta acum 1 lună. Primul pas e să suni la Enel (021 9977) și să fii pus în legătură cu un reprezentant. El o să îți spună să trimiți email la contacteem.ro@enel.com, îți care specifici că ești proprietar, adresa, poză la indexul curent (același specificat la telefon), și că dorești recalcularea facturii. Răspunsul îl ai în aplicație (nu și din email, din păcate) cam în 5 zile lucrătoare. Succes!”, a scris un alt internaut.

„E o greșeală pe undeva… poate se baza pe o estimare foarte proastă… atâta consum eu în 18 luni…”, a scris un alt urmăritor.

„Tu trimiți indexul? Mie mi-au citit greșit indexul și mi-au pus 2.000 kWh în plus, darnici oamenii ăștia. Verifică factura și indexul să vezi dacă se pupă”, a scris un altul.

author avatar
Andreea Vlad