AcasăNewsFactura imensă la curent pe care o familie din Hunedoara trebuie s-o...

Factura imensă la curent pe care o familie din Hunedoara trebuie s-o achite, din cauză că are contorul stricat

Contorul inteligent, o altă năpastă pe capul românilor

O familie din Hunedoara a primit o factură uriaşă la curentul electric. Oamenii ar trebui să achite suma de 16.000 lei pentru mai multe luni în care au avut contorul stricat.

Pentru că au refuzat să plătească, furnizorul i-a debranșat de la curent.

Distribuitorul nu le-a mai trimis factura

Calvarul familiei Evi, din satul Folt, a început în urmă cu doi ani. Pentru că au observat că primesc facturi mari la curent, au sesizat distribuitorul de energie. Au solicitat o verificare, însă de-abia peste 8 luni le-au schimbat contorul.

De atunci n-au mai primit facturi până în noiembrie, anul trecut, când au avut parte de o surpriză. Aveau de plată peste 16.000 lei.

Familia a contactat un avocat

Fără să primească nicun răspuns la sesizările depuse, ”pur şi simplu au venit, au intrat în curte şi au debranşat imobilul de la energia electrică”. Familia a apelat acum la serviciile unui avocat, pentru a-şi căuta dreptatea în Justiţie, probabil.

Oamenii încearcă cu greu să se descurce acum fără curent, adică fără frigider, televizor, boiler, calculator sau lumină în casă.

”A trebuit să aruncăm tot. Copiii au teme de făcut, eseuri pentru şcoală, referate, proiecte, n-avem pe ce”, au mai spus oamenii.

Altfel, Asociația Prosumatorilor și a Comunităților de Energie din România acuză Guvernul și Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) că, în ciuda negărilor lor publice, se pregătește deja impunerea unei „taxe pe soare”.

author avatar
Andrei Ștefan