AcasăNewsFacebook, tarata in instanta de investitorii tepuiti

Facebook, tarata in instanta de investitorii tepuiti

Mark Zuckerberg are toate motivele sa fie ingrijorat

Investitorii care au pierdut miliarde de dolari in primele doua zile de listare a Facebook pe Nasdaq dau in judecata compania pentru neglijenta.

Mark Zuckerberg are toate motivele sa fie ingrijorat
Doua firme de avocatura americane au anuntat ca vor deschide procese colective impotriva Facebook si a bancilor de investitii care au intermediat oferta publica initiala a retelei de socializare. Este vorba de firmele Glancy Bonkow & Goldberg din Los Angeles  si Levi&Korsinsky din New York, ambele specializate in procese legate de piata de capital. Decizia vine dupa ce investitorii au pierdut in doua zile 18% din sumele subscrise. Luni, actiunile au scazut cu 11% iar marti au mai pierdut inca aproape 9% fata de valoarea de inchidere de luni, ajungand la 31 de dolari/titlu, de la 38 de dolari/titlu. Valoarea actiunilor a inceput sa creasca ieri, dar timid, fiind asteptate si alte procese impotriva Facebook.

Morgan Stanley a ascuns adevarul

Avocatii reclama ca documentele de oferta care au fost puse la dispozitia potentialilor investitori au fost pregatite neglijent si s-au omis  informatii importante despre perspectivele Facebook. Investitorii incrimineaza si faptul ca directorii executivi ai companiei si principalele banci de investitii nu au dezvaluit aceste informatii in timpul pregatirii listarii actiunilor pe Nasdaq. Mai mult, bancile Morgan Stanley, JP Morgan si Goldman Sachs si-au redus estimarile de profit pentru Facebook, darsi-au informat doar clientii importanti, nu si pe restul invetitorilor.

author avatar
Arpad Dobre
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger