AcasăNewsFacebook, spionaj in toata regula

Facebook, spionaj in toata regula

Ia te uita surpriza, cica Facebook a colectat ani la rand istoricul convorbirilor si al mesajelor de pe telefoanele cu Android. Altfel spus, bazinul de informatii de care s-a folosit Cambridge Analytica este mult mai bogat decat se preconiza.

Facebook a spionat fără să ştie Zuckerberg sau invers Oricum ar fi treaba este groasă

Ba chiar am putea spune ca Facebook ne spiona de-a binelea! Si asta de ani buni! Tehnic vorbind, s-a anuntat ca, in pagina de setari a versiunii web de desktop, Facebook ofera utilizatorilor sai optiunea de a descarca o arhiva cu toate datele personale colectate de companie. In aceasta arhiva, s-au gasit acum date despre apelurile si SMS-urile inregistrate timp de mai multi ani. Istoricul apelurilor si al mesajelor de pe smartphone-urile cu Android a fost folosit de Facebook in cadrul algoritmului de recomandare al prietenilor. Aplicatia a inceput colectarea datelor cu una din primele versiuni, cand utilizatorii au acceptat sa sincronizeze agenda telefonica cu lista de prieteni de pe Facebook. Colectarea datelor a fost facilitata de modul in care Android a gestionat accesul aplicatiilor la datele personale stocate pe telefon. Chiar daca sistemul de operare al celor de la Google a imbunatatit acest aspect in ultimele versiuni, API-ul vechi, care le permitea aplicatiilor colectarea facila a datelor a ramas activ si a putut fi folosit de catre dezvoltatori pana in octombrie 2017. In alta ordine de idei, chiar daca ultimele versiuni de Android au informat mai transparent utilizatorii cu privire la datele accesate de aplicatii si chiar daca utilizatorii au respins accesul, permisiunile pe care le-au acordat cu ani in urma, pe baza vechiul API, au permis Facebook (si probabil si altor aplicatii) sa aiba in continuare acces la datele personale respective. Previzibil, ca urmare a acestor acuze, Facebook a emis un comunicat prin care specifica faptul ca nu a colectat si continutul convorbirilor sau al mesajelor, ci doar istoricul acestora. Bine, va credem, voi poate nu ati facut-o, dar altii? Un Cambridge Analytica de exemplu? Sau alte entitati la fel de capabile, dar nu la fel de expuse in spatiul public?

Massive Attack renunta la FB

Grupul britanic Massive Attack si-a inchis pagina de Facebook, in contextul scandalului generat de Cambridge Analytica, societate care a fost acuzata ca a cules – in mod ilegal – datele a 50 de milioane de utilizatori ai platformei de socializare. „In contextul nerespectarii intimitatii utilizatorilor, a lipsei de transparenta si a neasumarii raspunderii – Massive Attack se va retrage temporar de pe Facebook. Speram sincer ca Facebook sa isi schimbe politicile, pentru remedierea acestor probleme”, a anuntat grupul britanic. Massive Attack va concerta, pe 21 iunie, la Arenele Romane din Bucuresti.

author avatar
Catalin Dumitrescu
260 afisari

1 COMENTARIU

  1. Vai, ce noutate veche ! Ca doar CIA nu a investit in Fecebook pentru ca gospodinele sa faca schimb de retete culinare si de slabit.Totul face parte din plan.Televizoarele smart, telefoanele super, net cat mai mult la abonamentele de telefonie mobila, net si in satele unde nu exista curent electric, etc, reprezinta una din metodele de urmarire a populatiei de pe glob.Baietii cu sortulete vor sa stie totul despre cei pe care ii manipuleaza.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger