AcasăNewsFacebook se prabuseste in Statele Unite

Facebook se prabuseste in Statele Unite

Obama si Zuckerberg. America intorce spatele spre Facebook

Cresterea Facebook este continua in ceea ce priveste numarul de utilizatori la nivel mondial, dar se inregistreaza scaderi semnificative in anumite tari, mai ales Statele Unite. Potrivit site-ului Inside Facebook Gold, care masoara cifrele anuale ale retelei de socializare a lui Mark Zuckerberg, cifra globala se apropie de 700 de milioane. La inceputul lunii mai, Facebook avea 675 de milioane de utilizatori, iar la sfarsitul lunii ajunsese la 687 de milioane. Cu un an in urma, reteaua numara 500 de milioane de abonati.

Obama si Zuckerberg. America intorce spatele spre Facebook

In ciuda acestei cresteri globale, Inside Facebook noteaza o tendinta interesanta a tarilor „motor”: „majoritatea noilor utilizatori provin din tari care se afla relativ in intarziere in adoptarea Facebook„. Tari ca India sau Brazilia contabilizeaza 2 milioane de abonati in plus intr-o luna. Insa tarile care au adoptat Facebook printre primele inregistreaza pierderi de utilizatori. Unele, chiar spectaculoase.

La sfarsitul lui mai, Statele Unite inregistrau 149,4 de milioane de utilizatori activi, spre deosebire de inceputul lunii, cand erau 155, 2 milioane. Canada, la randul sau, pierde 1,5 milioane de utilizatori in mai, in vreme ce Marea Britanie, Norvegia sau Rusia pierd cate 100.000 de utilizatori. Aceste scaderi in tarile occidentale vin si pe fondul zvonurilor tot mai insistente despre lipsa de securitate a datelor private ale utilizatorilor.

Sunt aceste tendinte de scadere definitive? Autorii studiului se feresc sa dea un raspuns definitiv, sustinand ca mai e nevoie de timp pentru a se pronunta.  Totusi ei constata ca, odata atins plafonul de 50% de abonati intr-o tara, „cresterea pare sa scada, in general pana la oprire”. In iunie 2010, Mark Zuckerberg declara ca reteaua de socializare are sanse bune sa ajunga la cifra de un miliard de utilizatori.

author avatar
Adrian Patrusca
429 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger