AcasăNewsFacebook, reteaua - capcana din care nu ai cum sa mai scapi

Facebook, reteaua – capcana din care nu ai cum sa mai scapi

Amintiri de neuitat, care nu se sterg niciodata!

Facebook se afla in plin reflux. Cinci milioane de americani s-au dezabonat in luna mai. In alte tari occidentale, tendinta, desi mai redusa, este aceeasi. Dar sa o rupi cu totul de Facebook nu e usor deloc. Un mecanism diabolic iti intinde mii de capcane pentru a te tine prizonier.

Amintiri de neuitat, care nu se sterg niciodata!

Daca esti intr-adevar pregatit pentru un asemenea gest curajos, ai doua optiuni: poti sa te dezactivezi sau sa dai „delete„. Dezactivarea este solutia soft, scrie Daily Mail. Poti sa faci asta selectand „account settings” si apasand butonul „deactivate„.

Dar atunci se porneste mecanismul diabolic: Facebook te va bombarda cu poze ale prietenilor si cu mesaje care iti transmit cat de mult „iti vor simti lipsa”. Inghiti nodul din gat si incerci sa renunti la emailurile Facebook, altminteri reteaua va continua sa te tachineze cu mesaje despre petreceri si evenimente pe care le pierzi, pentru ca ai avut nesabuinta sa o parasesti.

Chiar daca ai nervii tari si suporti toate aceste sicane, dezactivarea nu te descotoroseste de contul ramas deschis, ci te mentine undeva in suspensie, asteptand sa te razgandesti si sa te intorci.

Optiunea „Delete” este mai radicala, dar cu atat mai putin Facebook nu o face mai usoara. Trebuie sa cauti serverele Facebook pentru a te interesa cum se procedeaza, apoi sa le trimiti o cerere care trebuie confirmata prin email. Facebook te asigura ca in doua saptamani orice urma, cat de mica, din trecerea ta prin retea, va fi stearsa din serverele sale, fara cea mai mica posibilitate de recuperare.

Oare? Chiar si asa, tot vei fi prezent pe Facebook, daca fostii tai prieteni continua sa posteze poze cu tine, pe care tot tu le-ai trimis in perioada de entuziasm. Asa ca nu e nimic de facut pentru a-i impiedica sa posteze instantanee de la petrecerile burlacilor, plonjand in piscina in pielea goala sau alte ipostaze mai mult sau mai  putin stanjenitoare, de care ai vrea sa uiti la un moment dat.

Nu e nimic de facut nici pentru a-ti impiedica seful sever de la companie sa-ti admire „pacatele tineretii” taman cand ti-e cariera mai draga.

author avatar
Adrian Patrusca
952 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger