AcasăNewsFacebook plătește 52 milioane USD angajaților „traumatizați”

Facebook plătește 52 milioane USD angajaților „traumatizați”

Banii sunt destinați moderatorilor de conținut care au dezvoltat probleme de sănătate mintală din cauza serviciului. Cei afectaţi vor primi până la 50.000 de dolari pentru costul tratamentului dacă sunt diagnosticaţi cu o afecţiune, precum tulburarea de stres post-traumatic.

Moderatorii de conţinut pentru reţeaua de socializare trebuie să vizualizeze periodic imagini care conţin scene de violenţă şi abuz.Ei sunt adesea angajaţi prin intermediul contractorilor, mai degrabă decât direct de către Facebook.

În toamna anului 2018, un fost moderator de conţinut a dat în judecată Facebook, susţinând că a dezvoltat tulburare de stres post-traumatic după nouă luni de verificare a conţinutului reţelei.

Acordul, care trebuie aprobat de un judecător, se aplică unui număr de peste 10.000 de persoane din California, Texas, Arizona şi Florida care au lucrat pentru Facebook din 2015. Suma minimă acordată unui moderator este de 1.000 de dolari. Facebook a anunţat în cadrul acordului că va lua şi alte măsuri pentru a proteja sănătatea mintală a moderatorilor săi de conţinut. Sunetul va fi dezactivat în mod implicit la videoclipuri, iar acestea vor fi vizualizate în alb şi negru.Cei care depun cereri pentru astfel de joburi vor fi supuşi unor verificări speciale pentru a li se testa rezistenţa la stres. Pe de altă parte, Twitter a anunţat că le va permite angajaţilor săi să continue să lucreze de acasă pe termen nedefinit, chiar şi după încheierea crizei coronavirusului. Compania  va crește cu 1000 de dolari indemnizația pentru munca de acasă. Twitter a anunţat că birourile sale vor rămâne închise până cel puţin în luna septembrie, „cu foarte puţine excepţii”, iar decizia de revenire “va fi doar a angajaților”, a precizat Jennifer Christie, director de resurse umane. Twitter a fost una dintre primele companii care a implementat modelul de şedere la domiciliu la începutul lunii martie. Aceeași decizie a fost luată ulterior de Google, Amazon și Microsoft.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger