AcasăNewsFabrica Nokia de la Jucu se inchide. 2200 de oameni au ramas...

Fabrica Nokia de la Jucu se inchide. 2200 de oameni au ramas fara loc de munca!

Foto: stiridecluj.ro

Peste 2200 de muncitori, angajati ai fabricii Nokia de la Jucu,  au aflat in aceasta dimineata ca au ramas fara loc de munca, deoarece fabrica se va  inchide pana la sfarsitul anului.

Foto: stiridecluj.ro

Surse din cadrul fabricii au declarat pentru stiridecluj.ro ca toti angajatii au fost sunati sa se prezinte la locul de munca joi, 29 septembrie, de la ora 7.50.  „Nimeni nu stie despre ce este vorba si de ce ne-au chemat la aceasta intalnire. Trebuie sa fim acolo la ora 7.50. Am auzit ca este un cort imens in spatele fabricii, ferit bine de ochii de afara, unde va avea loc sedinta cu cei din conducerea Nokia Europa”, a declarat unul dintre angajatii care a dorit sa isi pastreze anonimatul.

Sindicate: Nokia e varful de val. Vor urma si alte multinationale

Liviu Apostoiu, vicepresedinte Cartel Alfa, a declarat la Realitatea TV:” Sindicatele au avertizat inca din 2008 asupra faptului ca fabrica nu va rezista mult, in conditiile in care o fabrica din Germania tocmai isi inchisese portile. Acest Cod al muncii le da aceasta usurinta multinationalelor sa se desparta de muncitori. In Germania li s-au dat plati compensatorii, oamenii au fost ajutati. Ei au taiat toate posibilitatile de a regla intr-un fel sau altul situatia. (…)  Nokia este varful de val. Sunt convins ca vor mai fi multinationale care au asteptat un moment prielnic de legislatie pentru a face ceea ce face Nokia„.

Ce spun reprezentantii Nokia, intr-un comunicat

Nokia a anuntat astazi planurile sale de completare a actiunilor menite sa alinieze operatiunile cu dimensiunea fortei de munca. Masurile sustin atat execuția strategiei companiei, cât și realizarea obiectivelor privind economiile, anuntate la inceputul acestui an, tintind de asemenea cresterea eficientei si vitezei organizatiei. La inceputul anului, Nokia a anuntat schimbari concentrate cu preponderenta pe alinierea operatiunilor sale de Cercetare&Dezvoltare in segmentul Dispozitivelor Inteligente si cel al Telefoanelor Mobile. Astazi compania a anuntat următoarea fază de aliniere operațională care include planuri privind reduceri in segmentul productiei, in cadrul diviziei Location & Commerce si functiunilor suport.

Nokia intentioneaza ajustarea capacitatilor de productie si revigorarea operatiunilor de productie, pentru a servi mai bine reteaua globala de clienti, parteneri si furnizori dupa cum urmeaza: Concentrarea productiei de telefoane cu capabilitati de baza in acele fabrici care beneficiaza de o pozitionare optima fata de furnizori si pietele cheie. Ca rezultat, Nokia intentioneaza sa inchida capacitatile de productie din Cluj, Romania, pana la sfarsitul anului 2011, intrucat fabricile Nokia de mare volum din Asia asigură beneficii mai mari in privinta proximitatii si eficientei”, se arată intr-un comunicat de presa al Nokia, potrivit stiridecluj.ro

„Estimam ca intentia de a inchide fabrica din Cluj, impreuna cu ajustarile din cadrul operatiunilor de distributie si livrare vizeaza aproximativ 2.200 de angajati. Schimbarile planificate in cadrul diviziei Location & Commerce ar putea afecta aproximativ 1.300 de angajati. Aceste reduceri de personal vin in completarea masurilor anuntate in aprilie si sunt programate sa se produca pana la sfarsitul anului 2012”, mai precizeaza documentul.

Citeste si:

Autoritatile din Cluj se tem de proteste de strada dupa concedierile de la Nokia

Presedintele Nokia: Angajatii de la Jucu vor fi platiti pana in martie

In urma cu trei ani, Boc promitea 15.000 de locuri de munca la fabrica Nokia din Cluj!

279 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger