AcasăNewsExtradare Radu Mazare. Ministrul Birchall: Dosarul, in Madagascar

Extradare Radu Mazare. Ministrul Birchall: Dosarul, in Madagascar

Ana Birchall are „verde” de la PSD sa finalizeze demersurile pentru votarea legii insolventei persoanelor fizice in Plenul Parlamentului

Ana Birchall a facut publice noi detalii despre procedura de extradare in cazul fostului primar al Constantei, aflat in arest in Madagascar, masura fiind dispusa pentru o perioada de sase zile.

Mai precis, ministrul interimar al Justitiei a anuntat in dimineata primei zile a saptamanii ca Romania cere ca Radu Mazare sa fie trimis in Romania. Si ca intreaga documentatie a fost predata autoritatilor competente din tara in care se afla, de o perioada insemnata, fostul primar constantean. „Astazi, 13 mai, dosarul de extradare al dlui Radu Stefan Mazare a fost predat autoritatilor competente din Republica Madagascar. (…) La ora 09 a fost predat Ministerului Justitiei din Madagascar. Dosarul cuprinde cererea de extradare, precum si toate documentele transmise de instantele competente din tara noastra, atat in limba romana, cat si traduse autorizat in limba franceza”, a subliniat ministrul.

Birchall a pus accent pe faptul ca dosarul de extradare a fost pregatit „contra cronometru”, in mai putin de 48 de ore, si ca „dosarul complet de extradare” a fost sigilat de domnia sa personal, sambata seara, la ora 20.

Din cate a mai anuntat ministrul, dosarul a fost predat reprezentantului MAE „pentru a fi transmis personal prin curier diplomatic autoritatilor din Madagascar” si a fost transmis in format electronic la Ministerul Justitiei (MJ). Totodata, s-a transmis public ca Biroul Interpol a confirmat primirea intregii documentatii, pe 11 mai, dar si ca luni dimineata documentele au fost predate personal autoritatilor din Madagascar.

author avatar
Andrei Coman
210 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger