AcasăNewsExpoziție Sotheby’s la Dubai: diamante rare și ceasuri de lux

Expoziție Sotheby’s la Dubai: diamante rare și ceasuri de lux

Expoziția are loc la galeria Sotheby’s din Centrul Financiar Internațional din Dubai și prezintă articole care vor fi în cele din urmă parte din mai multe licitații importante.

Bijuteriile, de exemplu, vor face parte din două vânzări: Magnificent Jewels la New York pe 14 iunie și Magnificent Jewels and Noble Jewels la Geneva pe 10 mai. Ceasurile vor fi vândute și la New York și Geneva în licitații dedicate.

Sophie Stevens, director adjunct la Sotheby’s Dubai, evidențiază câteva dintre piesele semnificative, precum diamantul The Earth Star, cu o valoare estimată de 2,5 milioane de dolari.

De asemenea, este expus și un colier cu diamante albe(Van Cleef & Arpels) realizat în 1955. Un alt punct culminant este o pereche de cercei rari din safir Kashmir, încadrate cu diamante albe.

În altă parte a expoziției se află o colecție de ceasuri, destinată unui public specializat. Un model unic Royal Oak Audemars Piguet sărbătorește cea de-a 50-a aniversare a producătorului elvețian.

Un alt nume care atrage un mare interes este Montres Journe. Fondată în 1997 la Geneva, firma limitează producția la 1000 de ceasuri pe an,  ceea ce înseamnă că cererea depășește cu mult oferta, notează The National. De asemenea, sunt expuse o varietate de Rolex-uri, fiecare cu o poveste fascinantă de spus. Există două  modele din aur alb, cu legături către Oman, având un design care evocă numele regretatului sultan Qaboos bin Said.Există, de asemenea, un Paul Newman Daytona Rolex din aur galben de la sfârșitul anilor 1960.

“Expoziția marchează pentru prima dată când majoritatea acestor piese au fost aduse în regiunea Golfului și reprezintă o oportunitate pentru colecționari de a se apropia de bijuterii și ceasuri rare și excepționale”, a precizat Sophie Stevens.

author avatar
Radu Jacotă
314 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger