AcasăNewsExploziv! Vezi pe cine a zburat Ponta din Guvern ca să-şi salveze...

Exploziv! Vezi pe cine a zburat Ponta din Guvern ca să-şi salveze scaunul de premier!

UPDATE – Dezvalurile „National” s-au confirmat! Ponta l-a demis in aceasta dimineata pe Dan Mihalache, secretarul general adjunct al Guvernului. Ramaneti pe national.ro pentru mai multe detalii!

Vezi ce declara liberalul Dan Mihalache!

“Voi desemna un prim-ministru care să servească interesului naţional”. Ignorată aparent de uselişti, declaraţia preşedintelui Traian Băsescu a avut ecou la Palatul Victoria. Atât de puternic, încât premierul Victor Ponta se pare că priveşte dintr-o altă perspectivă problemele de incompatibilitate ale demnitarilor PNL.

Pus la zid de social-democraţi,  care sunt gata să-l debarce din fruntea partidului în cazul în care va pierde şefia guvernului, Victor Ponta a băgat la cap mesajul lui Băsescu. Dacă în primă fază părea solidar cu peneliştii pe care ANI i-a acuzat de incompatibilitate şi conflict de interese, după scrisoarea preşedintelui premierul a început să se gândească din ce în ce mai serios la eliminarea acestora din Executiv. Cel puţin aşa susţin surse guvernamentale, care ne-au precizat că primul-ministru nu i-a răspuns lui Băsescu pentru că va aborda tema remanierii la întâlnirea care urmează să aibă loc mâine, la Cotroceni.

Dan Mihalache, victimă colaterală

Cum planurile lui Ponta au ajuns şi la urechile miniştrilor Eduard Hellvig şi Ovidiu Silaghi, aceştia au încercat să tragă sfori ca să-şi salveze funcţiile. Concret, cei doi liberali l-au propus spre sacrificare pe colegul lor Dan Mihalache, actualul secretar general adjunct al Guvernului, argumentând că, în cazul în care acesta ar demisiona sau ar fi „demisionat”, pierderea ar fi mult mai mică în comparaţie cu beneficiul de imagine adus Executivului.

author avatar
Toni Matei
2.340 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger