AcasăNewsExploziv! Democrat-liberalii cauta cu disperare un lider

Exploziv! Democrat-liberalii cauta cu disperare un lider

Redusi la stadiul de partid neglijabil in Parlament si ignorat in spatiul public, democrat-liberalii lui Vasile Blaga cauta cu disperare un lider.

In timp ce unii dintre colegi il fac responsabil pe Vasile Blaga de pierderea alegerilor, altii ii contesta calitatile de lider

”Vasile nu trece de sticla”, se plang tot mai multi pedelisti, exasperati de afundarea partidului intr-un adevarat anonimat politic. Desi trec partidul prin sita, doar-doar or gasi un lider ”cu sange”, capabil sa faca PDL-ul sa renasca, democrat-liberalii constata cu stupoare ca oferta este extrem de saraca.

Adriean Videanu da semne ca este gata sa preia flamura PDL-ului

Fapt explicabil din moment ce niciun democrat din vechea garda nu a avut grija sa-si creasca un inlocuitor (ba dimpotriva, au ras tot ce a fost mai de soi), iar noii veniti au demonstrat ca nu au priza la publicul votant.

Unii pedelistii il considera pe Theodor Stolojan bun de presedinte al partidului

In disperare de cauza, unii se gandesc sa apeleze la un ”produs” importat: Theodor Stolojan, fost lider al PNL intre anii 2002 – 2004, devenit pedelist in 2007, in urma fuziunii dintre PD si PLD. Concomitent, in PDL se vorbeste insa si despre reactivarea lui Adriean Videanu. Retras in plan secund pe vremea cand Traian Basescu nu mai prididea sa critice ”tripleta BVB (Blaga-Videanu-Berceanu)”, acesta a inceput sa miste, un prim tel al sau fiind recastigarea Primariei Capitalei. Iar daca tot il incearca gandul reintrarii in arena politica bucuresteana, alegerea sa in fruntea PDL nu are cum sa-l deranjeze, ci dimpotriva. Si chiar daca varianta il deranjeaza in schimb pe Vasile Blaga, care nu da semne ca s-ar lasa inlaturat din functie, greii democrat-liberali ar trebui sa cada la pace inainte de congres, daca nu vor sa decredibilizeze si mai rau partidul, devenind din nou in carne de tun pentru mass media.

USL isi doreste sa stearga PDL de pe fata pamantului

Decimarea randurilor alesilor pedelisti, atat in Parlament, cat si la nivelul alesilor locali, nu-i multumeste pe uselistii care viseaza la eliminarea totala a partidului lui Traian Basescu. Tel care ar putea fi atins odata cu modificarea Constitutiei, din moment ce se zvoneste ca USL vrea sa suprapuna prezidentialele de la anul cu noi alegeri parlamentare. Rezultat la care se poate ajunge daca noua Constitutie va stipula dizolvarea Parlamentului in cazul demisiei a jumatate plus 1 dintre alesi. Pentru a-i convinge pe actualii parlamentari USL sa demisioneze, autorii planului ii momesc cu un mandat marit, de cinci ani, iar pentru a elimina PDL-ul vor sa instituie uninominalul pur (castigatorul ia totul). Un astfel de vot (pasibil sa aduca USL-ului si 90% dintre mandate) nu va afecta insa numai PDL, ci si UDMR si PPDD. Iar UDMR-ul este, dupa cum se stie, atat in gratiile lui Victor Ponta, cat si in cele ale cancelariilor europene. Prin urmare, este posibil ca Parlamentul sa fie reales la anul, dar pe baza unui vot mixt. Chiar si asa, PDL ar putea sa fie, atunci, un partid de doar 7-8%, asa cum se tem astazi multi pedelisti.

[poll id=”444″]

author avatar
Simona Badulescu
572 afisari

2 COMENTARII

  1. VA DUCETI DUPA PNTCD ,DESI EU AS VREA SA RASPUNDETI PENAL PT CE ATI FKT ROMANIEI.ROMANILOR !

  2. VA RECOMAND TREI LIDERI CARE POT FI ALESI TH.STOLOJAN CEZAR PREDA SAU CONSILIERUL CRISTI DIACONESCU CARE POATE FI CANDIDAT LA PREZIDENTIALE.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger