AcasăNewsExploziv: Basescu tranteste Guvernul Boc IV!

Exploziv: Basescu tranteste Guvernul Boc IV!

Ambitia presedintelui Traian Basescu de a crea un nou minister care sa se ocupe de gestionarea fondurilor europene l-ar putea costa functia pe premierul Emil Boc .

Ideea infiintarii unui minister de Afaceri Europene a incoltit in mintea presedintelui inca din luna iunie. Cum sesiunea parlamentara se apropia de sfarsit si nimeni nu avea chef sa se inhame la o astfel de schimbare, tema a fost discutata intreacat in Coalitie. Atunci Boc si ai lui au  stabilit ca discutiile vor fi reluate in toamna.

Premierul ajunge la mana Parlamentului

Iata insa ce presedintele Traian Basescu nu renunta cu una cu doua la proiectele sale. O demonstreaza vizita fulger pe care seful statului a facut-o, ieri, la Guvern. Potrivit unor surse din Executiv, Basescu iar fi cerut lui Boc sa se miste mai repede cu infiintarea noului minister. “Varianta infiintarii Ministerului Afacerilor Europene, care sa gestioneze proiectele finantate din fonduri UE, a fost analizata in discutia presedintelui cu premierul”, au precizat sursele citate. Mai mult acestea sustin ca in cadul discutiei au fost vehiculate si doua nume pentru preluarea portofoliului: liderul UNPR Marian Sarbu si consilierul prezidential Leonard Orban, fost comisar european.

Sarcina trasata lui Boc este ingrata de-a dreptul, de aparitia acestui nou minister depinzand practic viitorul premierului. Si asta in conditiile in care, noua institutie  ar modifica actuala structura a Executivului, un nou vot de investitura din partea Parlamentului fiind obligatoriu in acest caz.  Cum Boc a reusit sa calce multi pedelisti pe coada si cum tabara lui Vasile Blaga de mult il astepata la cotitura votul, fie ca se va da in toamna sau intr-o sesiune extraordinara la sfarsitul lui august, cel mai probabil nu va fi unul cu noroc pentru seful Executivului.

 

author avatar
Adelina Ionicel
1.171 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger