AcasăNewsExploziv! Basescu reclama amestecul americanilor in manifestatiile de la Bucuresti: ambasadorul SUA...

Exploziv! Basescu reclama amestecul americanilor in manifestatiile de la Bucuresti: ambasadorul SUA trebuia chemat la Ministerul de Externe si atentionat!

Traian Basescu apreciaza ca ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm ar fi trebuit convocat de urgenta la Ministerul de Externe si atentionat.


Pe 5 noiembrie, in pline demonstratii de strada in Capitala, ambasadorul SUA la Bucuresti a transmis un mesaj considerat de toata lumea drept indemn catra romani sa iasa in strada si sa protesteze („ultimele zile au fost atat dinamice, cat si foarte emotionante. Transmitem din nou condoleante pentru decesele tragice din data de 30 octombrie si din zilele care au urmat. Aplaudam exercitarea pasnica a libertatii de exprimare si intrunire si ii incurajam pe toti romanii sa ramana implicati in procesul civic”, scria Hans Klemm pe Facebook.

Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucuresti

„Numai nu a spus sa ramanem in Piata. Asta au facut cu Egiptul”
Fostul presedinte al Romaniei considera ca Statele Unite – prin reprezentantul sau in Romania – au procedat la fel cum au facut-o si in 2011, cand au incurajat manifestatiile de strada care au dus la caderea regimului Hosni Mubarak. „M-a surprins interventia ambasadorului SUA. Numai nu a spus sa ramanem in Piata. Asta au facut cu Egiptul. A plecat Mubarak si au venit Fratii Musulmani, care au impus Sharia. E greu de inteles. Practic, a spus <<stati in strada>>, sa destabilizam si Romania, ca nu ne ajunge Republica Moldova si Ucraina”, a precizat Traian Basescu la B1TV.

Manifestatiile de strada din 2011 de la Cairo au condus la caderea lui Hosni Mubarak

„In timpul meu, nu au indraznit sa faca astfel de politici”

Acesta sustine ca sunt situatii cand si aliatii vor sa te vada slab: „Pot fi si politici in care aliatii vor sa te vada slab, ca sa le mananci din palma, sa te foloseasca. In timpul meu, nu au indraznit sa faca astfel de politici. Acesti demagogi ne iau mii de doctori, mii de ingineri IT, mii de specialisti in orice alt domeniu. Romania trebuie sa inceapa sa se apere. Eu am spus asta de cateva ori in Consiliul European. Pe vremea mea, ambasadorii ieseau sa consolideze mesajele mele, nu sa aiba initiative, pentru ca mai apoi sa iasa presedintele sa spuna ce a zis ambasadorul. Acum a ramas spatiul gol. Daca nu joaca politicieni, joaca ambasadorii. Nu vreau sa fiu jignitor, dar va spun: obraznicia, actiunea unor ambasadori a unor state de multe ori in ultimele luni, e fara mandat de mesaj. Ar fi trebuit ca ambasadorul american sa fie chemat la Ministerul de Externe si atentionat”, a precizat fostul sef al statului.

author avatar
Mihai Koblenko
464 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger