AcasăNewsExploziile de la Sighet: Victimele internate la Spitalul de Arsi din Capitala...

Exploziile de la Sighet: Victimele internate la Spitalul de Arsi din Capitala vor fi operate. Unul dintre raniti este in stare foarte grava

Directorul Spitalului de Arsi din Bucuresti (foto: captura RealitateaTV)

Zece din cei unsprezece raniti internati la Spitalul de Arsi din Capitala sunt in stare stabila, unul dintre pacienti fiind in stare grava, avand arsuri pe 80 % din corp. Victimele vor fi operate incepand de marti, a anuntat directorul unitatii medicale, Vitalie Stan.

Directorul Spitalului de Arsi din Bucuresti (foto: captura RealitateaTV)

Potrivit medicului Stan, unul dintre cei 11 raniti adusi la Spitalul de Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri din Capitala este in stare foarte grava, pentru ca are arsuri pe 80 la suta din suprafata corpului si arsuri de cai respiratorii, fiind intubat. Firectorul Spitalului de Arsi aprecizat ca este vorba de reprezentantul firmei de gaze, nu de unul dintre pompieri, asa cum a decalarat initial. Restul pacienilor sunt in stare stabila, a adaugat medicul.

La Spitalul de Arsi din Capitala sunt internate sase din cele sapte tinere ranite in urma primei explozii si alti cinci pacienti adusi dupa cea de-a doua explozie, respectiv doi pompieri, doi angajati ai societatii de gaze si notarul care avea biroul deasupra discotecii unde a avut loc explozia sâmbata noaptea, potrivit Mediafax.

Medicul Vitalie Stan a mai spus ca trei pacienti sunt in sectia de Terapie Intensiva, restul sunt in sectia de Arsuri. El a precizat ca pacientii au arsuri de diferite grade si de cai respiratorii superioare, intrucat explozia s-a produs in spatiu inchis.

Managerul Spitalului de Arsi a precizat ca cei 11 au fost reevaluati luni dimineata, stabilindu-se un plan de interventii chirurgicale. Potrivit acestuia, cele sase fete nu vor fi operate, intrucâte sunt foarte tinere, iar pielea arsa se poate autoregenera mai usor. In celelalte cazuri vor fi prelevate portiuni de piele, de regula de pe coapse, care vor fi transplantate in zonele arse.

Doua explozii s-au produs intr-o discoteca din Sighetu Marmatiei. Sapte persoane au fost ranite in urma unei explozii produse in noaptea de sambata spre duminica, in jurul orei 01:00. O a doua explozie s-a produs in jurul orei 10:30, in urma careia au fost ranite alte zece persoane. Victimele au fost aduse la Bucuresti cu o aeronava militara, care a facut doua curse catre Bucuresti.

815 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger