AcasăNewsUPDATE: Explozie urmată de incendiu pe șantierul Autostrăzii Moldovei: Patru morți/VIDEO cu...

UPDATE: Explozie urmată de incendiu pe șantierul Autostrăzii Moldovei: Patru morți/VIDEO cu momentul deflagrației/Cauza anunțată de ISU

sursa foto: Facebook/Departamentul pentru Situații de Urgență

A fost activat Planul Roșu de Intervenție, la primele ore ale zilei de joi, ca urmare a unei explozii la o magistrală de gaze, în localitatea Călimănești, din județul Vrancea. Deflagrația a fost urmată de un incendiu. Patru oameni au pierit, iar alte cinci persoane au fost rănite.

UPDATE: VIDEO cutremurător! Momentul exploziei de pe șantierul Autostrăzii Moldovei, surprins de o cameră de supraveghere

Explozia în urma căreia au murit patru oameni și alți cinci au fost răniți, pe șantierul Autostrăzii Moldovei, a fost surprinsă de o cameră de supraveghere din zonă.

Imaginile sunt cutremurătoare.

UPDATE: ISU Vrancea a anunțat, joi dimineață, detalii despre intervenția la fața locului, precum și concluzii privind cauza producerii exploziei.

„Concluzii finale:

Explozie urmată de incendiu din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale și apariția scânteilor mecanice urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii A7”, conform ISU Vrancea.

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a transmis informații despre intervenția în acest caz. S-a anunțat că patru oameni au fost găsiți carbonizați.

sursa foto: Facebook/Departamentul pentru Situații de Urgență

În această dimineață, în dreptul localității Călimănești din județul Vrancea, a avut loc o explozie la o magistrală de gaze, aflată pe un șantier de lucru de pe autostrada A7.

Evenimentul a fost soldat cu 9 victime, după cum urmează:

5 victime transportate prin diferite forțe la CPU Adjud cu arsuri pe suprafața corporală și 4 persoane carbonizate găsite de forțele de intervenție la fața locului și declarate decedate”, a anunțat, joi, 21 septembrie, DSU.

Două victime, transportate în Capitală cu elicoptere SMURD

A fost declanșat Planul Roșu, iar la fața locului au intervenit mai multe autospeciale de pompieri. „Odată cu activarea Planului Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale, la fața locului au fost angrenate următoarele forțe de intervenție :

6 autospeciale de stingere cu apă și spumă ISU Vrancea,1 autospecială transport personal și victime multiple, 4 ambulanțe SMURD, 2 autospeciale de stingere de la SVSU Mărășești și 5 ambulanțe SAJ.

2 elicoptere SMURD (București și Galați) asigură transportul a două dintre victime de pe Aeroportul Bacău la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni din București, respectiv Spitalul Clinic de Urgență București”, conform DSU.

sursa foto: Facebook/Departamentul pentru Situații de Urgență

Potrivit sursei citate, a fost stabilit un perimetru de siguranță pe o distanță de aproximativ de 500 de metri în jurul zonei afectate, iar echipele de intervenție au lucrat la localizarea incendiului. „De asemenea, în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert.

Planul roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 3:30, iar echipajele de intervenție rămân active pentru investigarea completă a cauzelor și gestionarea consecințelor acestui incident”, a mai transmis DSU.

Potrivit sursei citate, incendiul a fost lichidat.

author avatar
Andrei Coman