AcasăNewsUPDATE: Explozie urmată de incendiu pe șantierul Autostrăzii Moldovei: Patru morți/VIDEO cu...

UPDATE: Explozie urmată de incendiu pe șantierul Autostrăzii Moldovei: Patru morți/VIDEO cu momentul deflagrației/Cauza anunțată de ISU

sursa foto: Facebook/Departamentul pentru Situații de Urgență

A fost activat Planul Roșu de Intervenție, la primele ore ale zilei de joi, ca urmare a unei explozii la o magistrală de gaze, în localitatea Călimănești, din județul Vrancea. Deflagrația a fost urmată de un incendiu. Patru oameni au pierit, iar alte cinci persoane au fost rănite.

UPDATE: VIDEO cutremurător! Momentul exploziei de pe șantierul Autostrăzii Moldovei, surprins de o cameră de supraveghere

Explozia în urma căreia au murit patru oameni și alți cinci au fost răniți, pe șantierul Autostrăzii Moldovei, a fost surprinsă de o cameră de supraveghere din zonă.

Imaginile sunt cutremurătoare.

UPDATE: ISU Vrancea a anunțat, joi dimineață, detalii despre intervenția la fața locului, precum și concluzii privind cauza producerii exploziei.

„Concluzii finale:

Explozie urmată de incendiu din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale și apariția scânteilor mecanice urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii A7”, conform ISU Vrancea.

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a transmis informații despre intervenția în acest caz. S-a anunțat că patru oameni au fost găsiți carbonizați.

sursa foto: Facebook/Departamentul pentru Situații de Urgență

În această dimineață, în dreptul localității Călimănești din județul Vrancea, a avut loc o explozie la o magistrală de gaze, aflată pe un șantier de lucru de pe autostrada A7.

Evenimentul a fost soldat cu 9 victime, după cum urmează:

5 victime transportate prin diferite forțe la CPU Adjud cu arsuri pe suprafața corporală și 4 persoane carbonizate găsite de forțele de intervenție la fața locului și declarate decedate”, a anunțat, joi, 21 septembrie, DSU.

Două victime, transportate în Capitală cu elicoptere SMURD

A fost declanșat Planul Roșu, iar la fața locului au intervenit mai multe autospeciale de pompieri. „Odată cu activarea Planului Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale, la fața locului au fost angrenate următoarele forțe de intervenție :

6 autospeciale de stingere cu apă și spumă ISU Vrancea,1 autospecială transport personal și victime multiple, 4 ambulanțe SMURD, 2 autospeciale de stingere de la SVSU Mărășești și 5 ambulanțe SAJ.

2 elicoptere SMURD (București și Galați) asigură transportul a două dintre victime de pe Aeroportul Bacău la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni din București, respectiv Spitalul Clinic de Urgență București”, conform DSU.

sursa foto: Facebook/Departamentul pentru Situații de Urgență

Potrivit sursei citate, a fost stabilit un perimetru de siguranță pe o distanță de aproximativ de 500 de metri în jurul zonei afectate, iar echipele de intervenție au lucrat la localizarea incendiului. „De asemenea, în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert.

Planul roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 3:30, iar echipajele de intervenție rămân active pentru investigarea completă a cauzelor și gestionarea consecințelor acestui incident”, a mai transmis DSU.

Potrivit sursei citate, incendiul a fost lichidat.

author avatar
Andrei Coman
480 afisari

4 COMENTARII

  1. Dumnezeu să-i odihnească în pace …
    Oare nu știau că magistrala de gaz trecea pe acolo?…problema e alta, prin ea trecea gaz de la noi către moldova de peste prut!…a rămas muia sndu fără gaz la bucătărie…
    Astea sunt conductele de care nu știe nimeni, contrabanda cu gaz e la fel ca cea de tigari….

  2. MAGISTRALELE DE GAZ DE INALTA PRESIUNE AU TRASEL MARCAT PRIN BORNE IN MOD NORMAL !,UNDE AU FOST BORNELE FATA DE TRASEUL AUTOSTRAZII.
    AUTORIZATIS DE CONSTRUCTIE A AUTOSTRAZII PE SECORUL JUD VRANCEA CE CUPRINDE ?,PLANUL CADASTRAL ANEXA LA PROIECTUL DE EXECUTIE CUPRINDE DISTINCT FAZA DE RELOCARE UTILITATI RESPECTIV CONDUCTA MAGISTRALA DE GAZE ??.ALIMIAMENTUL ZONEI DE LUCRU ESTE JALONAT ?.
    CINE A PREDAT FRONTUL DE LUCRU CONSTRUCTORULUI ?. CNAIR ESTE BOIERUL CARE DOARME !,CE TREABA ARE EL CU TERENUL ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger