AcasăNewsExplozie urmată de incendiu în Năvodari, lângă bazinul olimpic. Au fost alertați...

Explozie urmată de incendiu în Năvodari, lângă bazinul olimpic. Au fost alertați pompierii

(sursa foto: Facebook)

Informații de ultimă oră. Pompierii constănțeni au intrat în alertă, după ce s-a anunțat că e nevoie de intervenția lor, ca urmare a unui incident ce s-a produs în Năvodari.

O explozie a avut loc, joi, în orașul Năvodari, aceasta fiind urmată de un incendiu la un transformator electric, anunță ISU Constanța, potrivit stiripesurse.ro.

„Explozie urmată de incendiu la un transformator electric, în Năvodari”, a informat ISU Constanța. Potrivit sursei citate, evenimentul a avut loc lângă bazinul olimpic din localitate.

La fața locului intervin pompierii, cu două mașini de stingere, dar și o autospecială SMURD.

13 incendii de vegetație uscată în județul Constanța, în doar câteva zile

Recent, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța anunțaseră că în perioada 28-29 august pompierii militari constănțeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a 13 incendii de vegetație uscată care au izbucnit în județul Constanța.

În acest context, cei de la ISU Constanța au amintit o serie de aspecte importante. Totul, având în vedere pericolul pe care-l reprezintă incendiile de vegetație uscată care ajung să fie scăpate de sub control.

„În condiţiile în care se obţin aprobările cerute de legislaţia în vigoare, arderea vegetației uscate se face cu respectarea următoarelor măsuri:
– condiţii meteorologice fără vânt;
– parcelarea în suprafeţe de maximum 10 ha, prin fâşii arate;
– izolarea zonei de ardere faţă de căi de comunicaţie, construcţii, culturi agricole vecine, instalaţii, fond forestier, prin executarea de fâşii arate;
– desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;
– asigurarea, până la finalizarea arderii, a personalului de supraveghere şi stingere a eventualelor incendii;
– asigurarea, pentru suprafeţe de ardere mai mici de 5 ha, a substanţelor şi mijloacelor de stingere necesare;
– asigurarea, în cazul suprafeţelor de ardere mai mari de 5 ha, a unui plug, a unei cisterne cu apă, a mijloacelor de tractare şi a personalului de deservire”, au precizat reprezentanții ISU Constanța, într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Inspectoratului.

author avatar
Andrei Coman