AcasăNewsExplozie pe piața imobiliară din Capitală! Apartamentele vechi au ajuns la prețul...

Explozie pe piața imobiliară din Capitală! Apartamentele vechi au ajuns la prețul maxim istoric

apartamentExplozie pe piața imobiliară din Capitală! Apartamentele vechi au ajuns la prețul maxim istoric

Prețul apartamentelor din București au crescut semnificativ în 2022. Cauzele acestei majorări sunt reprezentate de costul ridicat al materialelor de construcţii, cât şi faptul că în 2021 nu s-au eliberat autorizaţii de construcţii, fapt ce va impacta stocul dar şi preţul imobilelor.

Preţurile pentru un metru pătrat de construcţie sunt de neimaginat. Un apartament vechi cu trei camere se vinde cu aproximativ 105.500 de euro, în urcare cu 7% faţă de perioada similară din 2021 şi maximul ultimului deceniu, valoare care nu a mai fost atinsă din prima jumătate a anului 2009.

„Creşterea preţurilor s-a accelerat la început de an. De regulă, în luna ianuarie sunt scoase la vânzare numeroase proprie­tăţi, aşteptările proprietarilor fiind de regulă mai mari, indiferent de perioadă – aceasta fiind în general explicaţia pentru creşterile mai semnificative înregistrate de obicei în luna ianuarie. Totuşi, există şi o creştere de bază, corelată în principal cu rata inflaţiei şi cu cererea crescută“, a spus Andrei Sârbu, CEO al SVN România, potrivit stiripesurse.ro.

S-a depășit pragul de 100.000 de euro

Din cele 20 de zone luate în calcul la nivelul Capitalei, zece au atins sau depăşit pragul de 100.000 de euro. Cel mai nou cartier care a atins acest nivel este zona Iancului care de la 93.000 în decembrie a urcat la 100.000 în ianuarie.

Cele mai mari creşteri s-au înregistrat luna trecută în Militari – 8.000 de euro, Crângaşi – 8.000 de euro, Titan – 7.000 de euro şi Iancului. În total, opt cartiere au înregistrat creşteri faţă de luna anterioară în ianuarie.

De partea cealaltă, principalele scăderi au fost înregistrate în zonele 1 Decembrie, de 2.000 de euro, Colentina cu 3.000 de euro şi Berceni cu 5.000 de euro. Dacă în vara anului trecut zona Berceni urca la peste 90.000 de euro, la început de an a scăzut la 81.000 de euro.

author avatar
Andreea Vlad
1.528 afisari

4 COMENTARII

  1. Prost nu e ala care cere,prost e ala care da.La un destept trebuie sa existe si 2,3 fraieri macar.

  2. Home ownership rate(%): Romania 96.1%
    1. Pe rimul loc în lume la proprietarii de case.
    2. În același timp printre primii în lume la cîți pe mia de locuitori ce-și iau lumea în cap.
    Ceva nu se potrivește cu prețul mare la case și apartamente.

  3. Sunt destui intermediari sau/si agenți imobiliari care preiau anunturi de la proprietari si pun capac de 5.000 – 10.000 de euro la un apartament de 65.000 euro.
    Aceștia au tot interesul să promoveze creșterea prețurilor ptr ca isi iau comision atât de la vânzător cat si de la cumpărător.
    Nu inteleg de ce statul nu intervine.
    Deci nu e o creștere bazată pe cerere si oferta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger