AcasăNewsExplozie la un depozit de stocare a deseurilor nucleare din Franta. Alerta...

Explozie la un depozit de stocare a deseurilor nucleare din Franta. Alerta de radioactivitate!

Captura foto Antena3

Explozie la un depozit de stocare a deseurilor nucleare din sud-estul Frantei. O persoana  a murit, iar alte trei au fost ranite, potrivit France 3. A fosta emisa o alerta de radioactivitate.

Captura foto Antena3

„Stirea abia a aparut pe agentiile de presa. Un cuptor a explodat astazi in sudul Frantei, la Marcoule, intr-o zona turistica cunoscuta. Exista un risc de scurgeri radioactive”, a declarat corespondentul Antenei 3.

Accidentul s-ar fi produs in urma unui incendiu la un depozit de stocare a deseurilor radioactive. Pompierii si echipele de interventie sunt la fata locului.

„Deocamdata nu exista scurgeri in exterior”, a dat asigurari un purtator de cuvant al Comisariatului de energie atomica.

Autoritatile au interzis accesul in zona. „Este o centrala nucleara foarte veche, din 1956. Ea nu produce acum energie electrica, dar este specializata in tratarea deseurilor nucleare. Exista un risc important de scurgeri radioactive. Pompierii securizeaza zona si asigura un perimetru de protectie”, potrivit corespondentului Antena 3 in Franta, Raluca Lazar. „Dupa catastrofa din Japonia, toate centralele franceze au fost supuse testelor. Exista multe scandaluri politice in jurul centralelor atomice (…) Acest accident survine intr-un moment extrem de important. In urma cu o saptamana, la Tribunalul din Paris, s-a judecat cazul unui medic care a ascuns francezilor un document care arata ca Franta a fost traversata de un nor de cenusa radioactiva, dupa catastrofa de la Cernobal”.

Stire in curs de actualizare!

327 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger