AcasăNewsExplozie la un bloc de locuinte. Cinci persoane ranite, doua fiind in...

Explozie la un bloc de locuinte. Cinci persoane ranite, doua fiind in stare grava

(foto: realitatea.net)

Doua dintre persoanele ranite in urma unei explozii, la parterul unui bloc din Bumbesti-Jiu, au fost transportate de urgenta la Bucuresti. Alte trei persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale. Intreaga constructie a fost evacuata.

(foto: realitatea.net)

Explozia a avut loc vineri in jurul orei 04.00 si s-a produs din cauza unei acumulari de gaze in unul din apartamentele de la parterul blocului. Zece garsoniere au fost afectate si cinci persoane ranite, dintre care cel mai grav fiind chiar proprietarul locuintei cu problema. El a suferit arsuri pe mai bine de 50% din suprafata corpului. Barbatul, in varsta de 43 de ani, a fost transferat cu o ambulanta la Spitalul de Arsi din Bucuresti, potrivit Realitatea TV.

O alta victima a exploziei,  suferind rani in jurul ochilor, a fost adusa in cursul zilei de vineri in Bucuresti, cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie, iar in jurul orei 14.30 a fost transportata la Spitalul de Oftalmologie, pentru ingrijiri medicale. La bordul aeronavei s-au aflat un echipaj de zbor din cadrul Inspectoratului General de Aviatie si o echipa medicala din cadrul UPU SMURD Bucuresti, formata dintr-un medic si un asistent.

In urma deflagratiei a mai fost ranit si un pompier in varsta de 38 de ani, locatar al unei garsoniere afectate de explozie. Barbatul are rani grave din cauza cioburilor care l-au taiat, el fiind supus unei interventii chirurgicale, conform reprezentantilor Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu.

Structura blocului ar putea fi afectata dupa ce pereti ai garsonierelor de la parterul blocului au fost desprinsi. Intreaga cladire a fost evacuata de catre pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Gorj. Explozia nu a fost urmata de un incendiu, dar pompierii au debransat cladirea de la retelele de apa, energie si gaze. Zona a fost izolata, iar o comisie tehnica va stabili, in cursul zilei de vineri, daca blocul mai poate fi locuit sau persoanele evacuate vor trebui sa ramana in continuare la rude.

Suflul exploziei a afectat si garsoniere de la parterul unui bloc aflat in vecinatate, paralel cu cel la care s-a produs deflagratia.

author avatar
Alina Costache
184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger