AcasăNewsUPDATE Explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari. S-a activat planul roșu de...

UPDATE Explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari. S-a activat planul roșu de interveniție / A fost solicitat elicopterul SMURD (VIDEO)

Explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Sunt cel puțin trei răniți (VIDEO) / foto: G4Media

O explozie puternică, urmată de un incendiu, a avut loc, vineri, 2 iulie, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. A fost activat Planul Roșu de intervenție.

UPDATE 14.10. Numărul victimelor a crescut la 6. O persoană este dispărută.

UPDATE 13.50. Incendiul se manifestă la o instalație de transport petrolier, iar în acest moment, salvatorii acționează pentru închiderea robineților și întreruperea alimentării cu combustibil. 

În urma exploziei, trei persoane au fost rănite, conform IGSU. Unul dintre răniți a suferit arsuri pe aproximativ 45% din suprafața corpului. Victimele sunt conștiente, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Două dintre acestea au fost transportate către spital cu elicopterul SMURD.

Salvatorii ISU caută o a patra persoană care s-ar fi aflat în apropierea instalației care a explodat, potrivit unor surse din anchetă, potrivit G4Media.ro. Ceilalți muncitori s-au autoevacuat, transmite news.ro.

„Pentru gestionarea incidentului, la fața locului au fost trimise 8 autospeciale de stingere, 2 ambulanțe SMURD și o unitate de terapie intensivă mobilă”, a transmis IGSU.

Fumul toxic se vede de la kilometri depărtare

ISU a transmis și un mesaj de avertizare a populației prin RO-Alert, transmițând să nu stea la mai puțin de 1 km de zona exploziei, să stea în case și să închidă geamurile, pentru a nu se expune noxelor.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că norul de fum nu se îndreptă către țărm, ci spre mare. „Din păcate, după primele informatii există și victime. ISU a preluat controlul pe această problemă. Impactul asupra mediului poate fi major. Din primele valori făcute de ANM, norul de fum nu se deplasează spre țarm, ci spre mare. Avem la fața locului laborator mobil”, a declarat ministrul.

Petromidia Năvodari, operată de Rompetrol, este cea mai mare rafinărie din România și una dintre cele mai mari din sud-estul Europei. Rompetrol este controlată de KazMunayGas, compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan.

author avatar
Andreea Vlad
615 afisari
Zenville

Ultimele știri

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...

Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război

Emmanuel Macron a vorbit despre un eventual război într-un videoclip de campanie electorală. Președintele Franței susține campania pentru alegerile europene a lui Valérie Hayer,...
proger