AcasăNewsUPDATE. Explozie la Rafinăria Petromidia! Degajări mari de fum/Planul Roșu de Intervenție,...

UPDATE. Explozie la Rafinăria Petromidia! Degajări mari de fum/Planul Roșu de Intervenție, activat – VIDEO

sursa foto: captură video Observator Constanța /Facebook

Autoritățile au intrat în alertă vineri dimineață, 29 martie, și intervin la Rafinăria Petromidia din Năvodari, acolo unde, din primele informații s-ar fi produs o explozie, un nor gros de fum fiind vizibil de la o distanță considerabilă.

UPDATE – Mai multe persoane au fost evacuate, în urma acestui incident. Din ce se știe până acum nu sunt victime.

„Au fost evacuate 20 de persoane. Nu sunt victime până acum, iar restul personalului s-a autoevacuat în zona de adunare, pe platformă”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica, potrivit news.ro.

UPDATE: Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) anunță că în sprijinul echipajelor care intervin la fața locului a fost trimisă și autospecială transport roboți de la ISU BIF.

Totodată, alte 4 mașini de stingere – două din cadrul ISU Ialomița și alte două de la ISU Călărași vor interveni în sprijinul colegilor din cadrul ISU Constanța.


 

O explozie neurmată de incendiu a avut loc în această dimineață la Rafinăria Petromidia, cu degajări foarte mari de fum, potrivit ziuaconstanta.ro.

La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție, acest lucru presupunând suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

Momentan nu se știe dacă sunt eventuale victime în urma acestui incident.

Din primele informații, salvatorii intervin cu 6 mașini de stingere, 2 autoscări și 3 ambulanțe SMURD. De asemenea, se deplasează în sprijin o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia și o altă autospecială din cadrul Stației de pompieri Fetești.

Știre în curs de actualizare!

author avatar
Andrei Coman
176 afisari

1 COMENTARIU

  1. Am lucrat la ridicarea acestei rafinarii, eram mandru de munca mea pe atunci. Acum daca ar exploda si ar ramane doar terenul de sub ea, as fi si mai mandru din cauza rechinilor care au pus mana pe ea. Duca-se unde a intzarcat mutul iapa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger