AcasăNewsUPDATE Explozie la Petromidia Năvodari. Bilanțul tragediei: cinci răniți și un deces...

UPDATE Explozie la Petromidia Năvodari. Bilanțul tragediei: cinci răniți și un deces (VIDEO)

explozieExplozie la Petromidia Năvodari. Șase persoane rănite și una dispărută (VIDEO)

O explozie puternică a avut loc, vineri, în jurul orei 12:00, la niște rezervoare de la Rafinăria Petromidia din Năvodari. A fost activat planul roșu de intervenție. Imediat după deflagrație a izbucnit un incendiu. Din informațiile transmise de autorități, sunt cinci victime. ISU Constanța a transmis că ar fi vorba despre șase persoane rănite.

UPDATE 15.14 – Bărbatul dispărut după explozie a fost găsit mort, a confirmat prefectul Constanței, Silviu Coșa. Este primul deces confirmat. Alte cinci persoane sunt rănite – 1 cu arsuri pe 45% din suprafața corpului transportată cu elicopterul SMURD la spital, 1 cu arsuri la nivelul feței transportată la spital, 1 cu traumatism membru inferior, 1 cu traumatism lombar transportată la spital, 1 cu arsuri minore.

Până la acest moment sunt raportate 4 victime, dintre care una în stare gravă. Iar o persoană este declarată dispărută, potrivit declarației făcute de șeful DSU, Raed Arafat.

Victima care se află în stare gravă are arsuri pe aproximativ 45% din suprafața corporală, fiind transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța pentru stabilizare și evaluare. O altă victimă a suferit un traumatism lombar, iar cea de-a treia arsuri la față, potrivit Antena 3.

Incendiul se manifestă cu flacără uriașă

Incendiul se manifestă la o instalație de transport petrolier, iar în acest moment, salvatorii acționează pentru închiderea robineților și întreruperea alimentării cu combustibil.

Potrivit comunicatului emis de Echipa de Comunicare a Grupului KMG International, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiţii de siguranţă. Explozia a avut loc la instalația de producție a motorinei. Informația a fost confirmată de companie.

La fața locului intervin 8 autospeciale și 3 ambulanțe.

Momentul exploziei a fost filmat de oamenii aflați pe plaja din Mamaia-Nord. Un nor negru de fum dens se vede și de la Corbu.

author avatar
Andreea Vlad
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger