AcasăNewsExplozie la Petromidia Năvodari. Revizia generală a rafinăriei, încheiată cu succes în...

Explozie la Petromidia Năvodari. Revizia generală a rafinăriei, încheiată cu succes în luna mai

petromidiaExplozie la Petromidia Năvodari. Revizia generală a rafinăriei, încheiată cu succes în luna mai

O explozie puternică a avut loc vineri, 2 iulie, în zona platformei Petromidia. Cinci persoane au fost rănite, iar una a fost găsită moartă după ce fusese dată dispărută.

Explozia a fost urmată de un incendiu violent. După deflagrație a fost declanșat planul roșu de intervenție, iar locuitorii din zonă au primit un mesaj prin RO Alert. Explozia a avut loc în cadrul instalației de hidrofinare petrol motorină. Nimeni nu își explică cum a avut loc tragedia, deoarece revizia generală a fost finalizată în luna mai, după cum anunţau atunci oficialii Rompetrol.

„Am trecut peste un an foarte dificil, din toate punctele de vedere, în care am avut o presiune fără precedent în piaţa de profil. Cu toate acestea, am reuşit finalizarea cu succes a reviziei generale a rafinăriei Petromidia, care ne asigură, în prezent, funcţionarea la nivel optim, dar şi posiblitatea de a ne adapta producţia la cererea în creştere de produse petroliere.

Împreună cu diviziile de retail ale Grupului din Romania, Republica Moldova, Bulgaria şi Georgia continuăm să fim un pilon de stabilitate în asigurarea de produse petroliere de calitate, dar şi sprijin în lupta împotriva pandemiei”, declara la data de 17 mai Felix Crudu Tesloveanu, Director General al Rompetrol Rafinare, potrivit Adevarul.

În acest moment, incendiul din cadrul instalației HPM este izolat și stabilizat, a transmis KMG International, compania care deţine Rafinăria de la malul mării. Potrivit ultimului anunț făcut de autorități, în urma incendiului, numărul victimelor a urcat la șase, dintre care cinci persoane au fost rănite și una a decedat.

Un incident major a avut loc și în 2016

Un incident major, similar celui produs vineri, a mai avut loc la Rafinăria Petromidia în vara anului 2016. Pe data de 22 august, în jurul orei 18.00 s-a produs un incendiu la rafinărie, scrie News.ro. Incidentul a avut loc atunci în zona instalaţiei de distilare în vid.

Tragedia s-a soldat cu patru victime – 2 răniți și 2 morți. Cei patru, toți angajați ai SC Rominserv SRL, efectuau lucrări de reparații la o conductă aparținând SC Rompetrol Rafinare SA ce transporta distilat de vid – produs rezultat prin încălzirea țițeiului la o temperatura cuprinsă între 360 și 3800 C.

author avatar
Andreea Vlad
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger