AcasăNewsExplozie la Petromidia Năvodari. Prima reacție a companiei, după explozia de la...

Explozie la Petromidia Năvodari. Prima reacție a companiei, după explozia de la rafinărie

explozia navodari

KMG International, compania care deţine Rafinăria Petromidia din Năvodari, confirmă că, în cursul zilei de vineri, 2 iulie, a avut loc un incident pe platforma rafinăriei. Procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate şi se acţionează pentru controlul şi stingerea incendiului.

„În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinăriei Petromidia, în cadrul instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM). Conform procedurilor interne de gestionare a situaţiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiţii de siguranţă. În acest moment, echipele de intervenţie acţionează pentru controlul şi stingerea incendiului. Mulţumim autorităţilor pentru profesionalismul şi promptitudinea cu care au reacţionat la acest incident”, se arată în comunicatul Grupului KMG International.

O explozie puternică, urmată de un incendiu, a avut loc, vineri, în jurul orei 12:00, la niște rezervoare de la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Planul roșu de intervenție a fost activat.

Până la acest moment, sunt raportate șase victime, dintre care una în stare gravă. Iar o persoană este declarată dispărută, potrivit declarației făcute de șeful DSU, Raed Arafat.

A fost activat Planul Roşu de Intervenţie

Purtărorul de cuvânt al ISU Constanța, Anamaria Stoica, arată că incendiul de la Rafinăria Petromidia-Năvodari arde cu flacără și va fi o operațiune de durată stingerea acestuia, la fața locului intervenind 50 de pompieri. Din primele informații, incendiul ar fi pornit de la instalația de transport a gazelor.

„O explozie la instalația de transport a gazului petrolier. În acest moment, incendiul a fost localizat și se lucrează, dar fiind o instalație de gaz, această nu se poate opri imediat. Va fi o situație de durată până în momentul în care incendiul va fi stins.

Avem 6 victime, în acest moment. O persoană a fost preluată de elicopterul SMURD, cu arsuri pe 40% din suprafața corpului și o altă persoană este dată dispărută. De asemenea, 4 persoane sunt rănite, dar sunt conștiente.”, a spus Anamaria Stoica.

author avatar
Andreea Vlad