AcasăNewsUPDATE Explozie la Petromidia Năvodari. Focul a fost lichidat. Imagini incredibile de...

UPDATE Explozie la Petromidia Năvodari. Focul a fost lichidat. Imagini incredibile de la locul deflagrației – VIDEO

explozieExplozie la Petromidia Năvodari. Imagini incredibile de la locul deflagrației. Arafat: „Este foc deschis aici, se luptă și cu spumă” - VIDEO

Forţe impresionante de salvatori au ajuns la Rafinăria Petromidia de la Năvodari, pentru a stinge incendiul izbucnit după o explozie la instalația de transport a gazelor.

Update 15.50. Ministrul de Interne Lucian Bode a anunțat că în jurul orei 15:00 incendiul a fost lichidat. „Această tragedie se putea transforma într-o catastrofă”, a declarat ministrul. Bilanțul exploziei, potrivit autorităților, un bărbat în vârstă de 32 de ani decedat, iar alte 5 persoane rănite. Acestea erau afară pe o platformă pe care erau diverse echipamente industriale. Procurorii au deschis un dosar pentru ucidere din culpă. Cercetările se fac „in rem”, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Constanța.

Circa 50 de pompieri încearcă să stingă incendiul de la Petromidia, potrivit ISU Constanța. Şeful DSU, Raed Arafat, a mers și el de urgenţă la locul exploziei. „La acest moment, avem mai multe echipe, au fost echipe mobilizate şi din alte judeţe pentru sprijinul celor de la Petromidia. Se luptă cu incendiul din mai multe zone în jurul lui, pentru răcire şi control”, a spus Raed Arafat, vineri, când a ajuns la locul exploziei, transmite Antena3. „Este foc deschis aici, se luptă şi cu spumă. Nu ştim cauza acum, important e să controlăm situaţia”, a precizat Arafat.

DSU a prezentat filmul incidentului soldat cu 6 victime. Incendiul de la rafinărie a fost anunțat prin apel la 112 la ora 12:16. În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări de fum.

Bilanțul victimelor: 5 răniți și un mort

Imediat de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat planul roșu de intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului, transmite DSU într-un comunicat. Incendiul a fost localizat la ora 13:14, fiind astfel eliminat pericolul extinderii acestuia la vecinătăți.

Au fost identificate cinci victime – 1 cu arsuri pe 45% din suprafața corpului transportată cu elicopterul SMURD la spital, 1 cu arsuri la nivelul feței transportată la spital, 1 cu traumatism membru inferior, 1 cu traumatism lombar transportată la spital, 1 cu arsuri minore. O altă persoană, care a fost dată dispărută, a murit.

Mobilizare impresionantă de forțe

Situația este încă în dinamică, dar se află sub control. La locul incidentului au fost mobilizate autospeciale de stingere cu apa și spumă, 1 autocamion cu 2000 l substanța de stingere, 1 autospecială transport victime multiple, 1 cisternă, 5 ambulanțe SMURD de prim ajutor, 1 unitate de terapie intensivă mobilă și 5 ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Constanța.

Pentru optimizarea acțiunilor de răspuns, s-a dispus alocarea de forte suplimentare, respectiv: 8 autospeciale de atingere cu apă și spumă din cadrul ISU Călărași, Ialomița, Tulcea, Brăila, precum și un autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere, se mai precizează în comunicatul DSU.

author avatar
Andreea Vlad
472 afisari

3 COMENTARII

  1. Suntem copti, numa’ buni de cules ! Acu ce-i drept cateva seri s-a tot simtit miros ca de ferodou dar pe urma a plouat si s-a dus.

  2. Au lichidat in cateva ore ?
    Felicitari !
    Canada si Australia au specialisti care ar trebui sa invete de la ai nostri…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger