AcasăNewsExplozie la Iasi: O persoana a fost ranita si 16 apartamente, avariate...

Explozie la Iasi: O persoana a fost ranita si 16 apartamente, avariate

O persoana a ajuns la spital cu arsuri si 16 apartamente au fost avariate in urma unei explozii puternice care a avut loc sambata dimineata intr-un bloc cu patru etaje din Iasi. Potrivit locatarilor, deflagratia s-ar fi produs din cauza unei centrale de apartament defecte. Autoritatile au demarat o ancheta.

Explozia a avut loc sambata in jurul orei 5.00, intr-un bloc cu patru etaje, din cartierul iesean Dancu. In urma deflagratiei, o persoana a suferit arsuri de gradele II si III si a fost transportata la Spitalul „Sfantul Spiridon” din Iasi, informeaza Mediafax. De asemenea, au fost avariate 16 apartamente, dar si cateva masini parcate in zona blocului unde a avut loc explozia puternica.

Locatarii blocului in cauza sustin ca au simtit vineri seara un miros puternic de gaz in imobil si ca la fata locului a venit o echipa de interventie din cadrul E.ON. „Explozia s-a petrecut intr-un apartament. Toata lumea spune ca este din cauza unei centrale termice din apartamentul unui vecin. Am chemat aseara (vineri seara – n.r.) o echipa de la E.ON sa faca verificari, pentru ca era miros de gaz puternic. Au facut verificari si apoi au plecat”, a declarat un locatar din blocul respectiv, al carui apartament a fost afectat.

In urma exploziei, locatarii au fost evacuati, iar zona a fost imprejumuita. Reprezentanti ai ISU, E.ON Gaz, Ambulantei si SMURD se afla la fata locului, iar alimentarea cu gaz metan si curent electric a fost oprita in zona. Autoritatile au demarat o ancheta pentru a stabili cauzele deflagratiei.

257 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger