AcasăNewsEXPLOZIE în justiție! Parisul anchetează cum s-a gestionat criza sanitară! Procurorii pun...

EXPLOZIE în justiție! Parisul anchetează cum s-a gestionat criza sanitară! Procurorii pun lupa pe achizițiile Guvernului

O amplă anchetă a început în Franța în legătură cu modul în care a fost gestionată criza sanitară.

Procurorul Parisului, Rémy Heitz, a anunțat că Parchetul a deschis luni, 8 iunie, această anchetă, iar printre capetele de acuzare sunt omicidul involuntar, lipsă de asistenţă faţă de persoane aflate în pericol sau chiar punerea în pericol a unor vieţi omeneşti!

Procurorul Parisului, Rémy Heitz, anchetează autoritățile!

De asemenea, Rémy Heitz a spus că este vorba de o anchetă naţională avînd ca obiectiv detectarea unor eventuale infrancţiuni penale comise de factorii de decizie naţionali în perioada combaterii epidmiei.

Această anchetă este un răspuns în urma depunerii a 80 de plângeri din partea unor organizaţii şi persoane particulare.

Trebuie menționat că  ancheta procurorilor nu-i vizează pe şeful statului şi nici pe membrii guvernului, care răspund doar în faţa Curţii de justiţie a Republicii Franceze.

Executivul şi-a anunţat intenţia de a crea o comisie destinată să examineze în mod „independent şi colegial” gestiunea crizei. Ceea ce îi face pe unii lideri ai Opoziţiei, care critică vehement Executivul, să-i reproşeze că vrea să se auto-amnistieze. Alte comisii de anchetă au fost deja create de Adunarea naţională şi de Senat.

Nemulțumirea francezilor, în creștere

Potrivit procurorilor francezi, în următoarele șase luni, în Franța vor fi analizate toate deciziile luate de executiv dar şi de autorităţile locale pentru desemnarea unor vinovăţii, chiar dacă nu se va ajunge probabil la sancţiuni decît morale şi poate administrative „pe ici pe colo”.

Potrivit unor sondaje realizate cu scopul de a evidenția părerea francezilor despre gestionarea crizei sanitare, aceștia nu sunt mulțumiți de modul în care a acţionat guvernul, iar la nivel mondial, în contextul altor statistici, francezii sunt consideraţi ca fiind printre cei mai nemulţumiţi oameni de pe planetă, potrivit rfi.ri.

author avatar
Eli Dan Davidescu
65 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger