AcasăNewsAtac terorist intr-o gara din Rusia: Cel putin 18 morti si zeci...

Atac terorist intr-o gara din Rusia: Cel putin 18 morti si zeci de raniti (VIDEO)

O explozie a zguduit, duminica dimineata, o gara din orasul rusesc Volvograd, provocand dezastru in jur. Un prim bilant arata faptul ca 18 oameni si-au pierdut viata, iar alti 40 au fost raniti, fiind transportati de urgenta la spital. Autoritatile locale au anuntat ca a fost vorba de un atac comis de un terorist-kamikaze.

UPDATE – Presedintele Basescu a transmis un mesaj de condoleante adresat familiilor victimelor atacului din gara de la Volvograd, condamnand actul sangeros de duminica si manifestandu-si totodata sustinerea in lupta contra terorismului.

Mai multe ambulante au sosit de urgenta la locul deflagratiei, ce s-a produs in urma cu scurt timp la intrarea in gara din Volvograd, in zona in care se afla instalate detectoarele de identificare a obiectelor metalice aflate in bagaje sau asupra pasagerilor, conform rt.com. Din primele informatii, numarul ranitilor ar fi mult mai mare, insa pana la aceasta ora nu exista o confirmare oficiala in acest sens. Daca initial se vorbea de patru persoane decedate, se pare ca bilantul tragic a crescut, iar numarul oamenilor care si-au pierdut viata, nemaiputand fi ajutati de catre medicii de la salvare, ajungand la 18.

Martorii citati de aceeasi sursa afirma ca perimetrul in care a avut loc explozia e distrus si ca oamenii aflati in calea dezastrului au fost loviti de bucati desprinse din constructii, dar si de geamurile facute tandari.

Gara a fost evacuata, iar zona in care a avut loc explozia a fost izolata, pana cand specialistii vor face cercetari si vor stabili daca mai exista un eventual risc de pericol. Cauzele producerii tragediei nu sunt cunoscute deocamdata, insa se ia in calcul ipoteza unui atac pus la cale de o femeie, care ar fi detonat un dispozitiv aflat asupra sa. Anchetatorii rusi urmeaza sa stabileasca ce anume a dus la producerea dezastrului.

[youtube]aoSbzJx6nhk[/youtube]

274 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger