AcasăNewsExplorând Bulgaria: Cetăți medievale, plaje spectaculoase și sate pitorești

Explorând Bulgaria: Cetăți medievale, plaje spectaculoase și sate pitorești

Bulgaria este o țară frumoasă din Balcani, fiind una dintre cele mai vechi țări, cu o istorie nu mai puțin de 1.300 de ani, vibrantă și puternică de-a lungul existenței sale.

Bulgaria este absolut superbă, cu întinderi vaste de păduri luxuriante, plaje frumoase și sate pitorești care încă poartă cu fidelitate și autenticitate moștenirea bulgară.

Dacă ești în căutarea unor vacanțe flexibile, fără a fi copleșit de mulțimile de turiști înghesuiți, atunci Bulgaria este locul potrivit pentru tine: există munți superbi pentru cei care caută relaxare răcoroasă sau o aventură distractivă, plaje de nisip unde să te relaxezi și să te bucuri de plajă, o viață de noapte activă dacă ești în căutarea cosmopolitismului și o istorie și o cultură luxuriantă și vastă dacă ești în căutarea folclorului și a aromelor locale.

Bulgaria este oarecum nedescoperită în comparație cu alte țări din Balcani, cum ar fi Grecia, așa că explorarea ei va fi o experiență de neegalat!

Mai jos vei găsi câteva cetăți medievale, plaje și sate pitorești pe care pur și simplu trebuie să le vizitezi. Pentru a putea să te bucuri de tot ce oferă Bulgaria, cel mai bine este să călătorești cu mașina. Numai că înainte să pornești la drum, asigură-te că ai o vinietă valabilă pentru drumurile bulgare cu taxă – autostrăzile și drumurile expres. Vinieta o poți cumpăra online de pe site-ul www.vignettebulgaria.com. Trebuie doar să furnizezi detaliile despre datelevehiculului, durata și începutul călătoriei, numărul de înmatriculare al vehiculului și modalitatea de plată. Odată ce ai finalizat procesul de achiziție a vinietei, călătoria ta poate începe imediat.

Și acum, să începem să explorăm frumusețea Bulgariei!

Cele mai frumoase cetăți din Bulgaria

Cetatea lui Asen

Situată în Munții Rodopi, la mai puțin de 3 kilometri de Asenovgrad, Cetatea lui Asen este un castel medieval impresionant, cocoțat în vârful unei stânci de-a lungul râului Asenitsa. Înconjurată pe trei laturi de pante verticale abrupte, este accesibilă doar dintr-o singură parte, ceea ce o face practic inexpugnabilă. Este o fortăreață frumos conservată, amplasată într-un peisaj superb.

Cetatea Ovech

Situată în orașul Provadia din nord-estul Bulgariei, Cetatea Ovech poartă mai multe nume în diferite limbi. Este Provat în greaca bizantină, Pravadi în turcă și Provanto în italiană.

În formă de navă, cocoțată în vârful unei stânci chiar la est de oraș, datează din secolul al IV-lea și a fost construită de bizantini. După ce a căzut sub controlul bulgarilor în Evul Mediu, a jucat un rol important în Primul Imperiu Bulgar.

Cele mai frumoase plaje din Bulgaria

Plaja Saxa din Burgas

Burgas este unul dintre cele mai importante orașe din Bulgaria și găzduiește cel mai mare port de încărcare din țară. Populația, turismul și importanța industrială au crescut continuu în ultimii ani. Conexiunile terestre și aeriene cu Aeroportul Internațional Burgas fac ca orașul să fie în plină ascensiune.

În ceea ce privește muzeele, Burgas a fost numit unul dintre cele mai vibrante orașe din punct de vedere cultural din țară, datorită gamei largi de oferte. Dar oferta nu include doar locuri culturale pentru toate gusturile și vârstele, fiind una dintre cele mai importante stațiuni de vacanță de la Marea Neagră. Orașul Burgas are, de asemenea, locuri excelente pentru scufundări și una dintre cele mai mari plaje din Bulgaria: Saxa Beach.

Una dintre cele mai bune plaje din Burgas, Bulgaria, Saxa Beach, ocupă, fără îndoială, cea mai mare parte a coastei orașului. Întinzându-se pe mai bine de 5 kilometri, plaja este plină de baruri cosmopolite decorate cu decoruri caraibiene.

Plaja Bolata din Capul Kaliakra

Mai mult decât un sat, Kaliakra face parte dintr-o rezervație naturală și arheologică. Aceasta este cea mai nordică plajă de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre.

Stâncile înalte de 60 de metri din Kaliakra se ridică pentru a forma o peninsulă stâncoasă și oferă priveliști spectaculoase asupra coastei bulgare.

Plaja Bolata se află la doar aproximativ 4 kilometri de Kaliakra, iar aici merg în principal familiile locale. Plaja are forma unui mic golf înconjurat de masive stâncoase cu deschideri de peșteri care creează o formă semicirculară perfectă.

Zona include, de asemenea, una dintre puținele rezervații marine bulgare. Mai multe bărci private mici și iahturi ancorează la cheiul scurt în zilele de vară.

Cele mai frumoase sate din Bulgaria

Peste tot în Bulgaria sunt lucruri de descoperit și de savurat, dar un bun început este să ai un itinerar al unora dintre cele mai pitorești și unice sate bulgărești pe care le vei găsi! Cel mai bine este să petreci cel puțin o zi în fiecare sat, dar dacă vrei să te relaxezi și să te lași absorbit de atmosferă și cultură, asigură-te că ai mai multe zile alocate fiecăruia.

Melnik

La 175 km de Sofia, dar la numai 30 km de Grecia, se află orașul Melnik – cel mai mic oraș din Bulgaria, dar unul dintre cele mai frumoase.

Amplasat într-o vale plină de verdeață și înconjurat de munți foarte stâncoși, Melnik este renumit pentru mâncarea și vinul său. Deși în zilele noastre are puțin mai puțin de 400 de cetățeni, a fost cândva un oraș mare, cu peste 10.000 de locuitori, majoritatea greci. Când orașul a fost inclus în teritoriul bulgar, majoritatea populației grecești s-a mutat în sud, în Grecia.

Melnik are o istorie îndelungată ca oraș de graniță al Imperiului Bizantin și unde nobilimea era exilată atunci când nu mai era în grațiile împăratului. Mai târziu, a devenit parte a teritoriului Imperiului Otoman și, astfel, Melnik are o arhitectură izbitoare: un amestec de influențe bizantine și otomane superbe formează un stil cu adevărat frumos și emblematic pe care îl poți explora.

Veliko Tarnovo

Pe măsură ce te apropii de Sofia, trebuie să te oprești la Veliko Tarnovo.

Veliko Târnovo este încă un oraș bulgăresc mic, dar foarte important, în care poți să te bucuri de istorie, arhitectură și frumusețe naturală bulgară. Cocoțat lângă o stâncă, îți sunt garantate priveliști și peisaje superbe de aproape peste tot din oraș. Dar cele mai bune sunt la Sky View din oraș, de unde poți admira dealurile superbe și râul care strălucește sub soare.

Ținând cont că este situată în estul Peninsulei Balcanice, pe malul Mării Negre, Bulgaria a fost adesea locul unde comercianții, călătorii, armatele și aventurierii intrau sau ieșeau din Europa. Fapt pentru care, această țară are multe de oferit și merită într-adevăr să fie vizitată, fiind o comoară ascunsă ce merită descoperită.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
159 afisari

2 COMENTARII

  1. POATE CETATEA LUI ASAN !, vezi istoria bulgarilor ,vezi taratele bulgarilor .
    Nu ai mentionat NESEBARUL !, ruinele unui frumos oras pe malul Marii Negre ,constructiile in stil bizantin .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger