AcasăNewsExplicațiile șefului Poliției Capitalei, în cazul polițistului care a ucis o fetiță

Explicațiile șefului Poliției Capitalei, în cazul polițistului care a ucis o fetiță

chestorul Bogdan BerechetExplicațiile șefului Poliției Capitalei, în cazul polițistului care a ucis o fetiță

Șeful Poliției Capitalei, chestorul Bogdan Berechet, a oferit vineri seară primele explicații în cazul accidentului provocat de un polițist, soldat cu decesul unei fetițe și rănirea alteia.

Berechet a precizat că „polițistul respectiv era în timpul programului, dar nu se afla într-o misiune urgentă”. În ciuda insistenței jurnaliștilor, chestorul nu a spus ce fel de misiune executa și unde mergea polițistul care a lovit fetițele cu mașina.

„În ceea ce privește informațiile vehiculate în spațiul public, conform cărora purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei a transmis informații eronate cum că polițistul era în misiune, iar procurorul care a făcut astăzi declarații a afirmat că polițistul nu era în misiune, doresc să clarificăm această situație, respectiv faptul că polițiștii se află în misiune atâta timp cât se află în timpul programului. Declarațiile domnului procuror se refereau la faptul că din anchetă a reieșit că polițistul nu era într-o misiune urgentă. Noi am informat că polițistul se află în misiune desfășurând activități specifice polițienești”, a declarat șeful Poliției Capitalei.

Decizia şefului Poliţiei Capitalei privind utilizarea girofarului

Urma incidentului, șeful Poliției capitalei a decis ca, de acum înainte, ca echipajele de polițe care fac deplasări de urgență și folosesc girofarul și sirena să anunțe acest lucru prin stație la dispecerat.

El a refuzat să comenteze imaginile cu polițistul care a devenit agresiv cu jurnaliștii în momentul în care a ieșit de la audieri de la Parchetul Sectorului 1: „Eu cred că nu ne putem pronunța cu privire la situația neplăcută prin care a trecut polițistul astăzi la ieșirea din Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1”.

În privința marcajului trecerii de pietoni, Bogdan Berechet a spus că au mai fost sesizări privind zona respectivă și s-au dat și amenzi.

De asemenea, chestorul Berechet a mai precizat că permisul de conducere al polițistului, care a fost obținut în România și preschimbat în Anglia, este legal.

Polițistul în vârstă de 30 de ani este cercetat pentru ucidere din culpă, iar procurorii l-au plasat sub control judiciar, cu interdicția de a conduce, după ce au stabilit că nu avea nicio misiune urgentă, deși circula prin oraș cu peste 80 de kilometri pe oră și cu semnalele luminoase pornite.

author avatar
Andreea Vlad
1.011 afisari

3 COMENTARII

  1. lucian bode-DEMISIA!
    benone matei DEMISIA!
    bogdan berechet -DEMISIA!
    Daca aveti onoare si tineti la imaginea Politiei Romane DEMISIA voastra este absolut necesara si singurul act pe care ar trebui sa-l mai semnati in Ministerul de Interne. Altceva bun oricum s-a vazut ca nu sunteti capabili sa faceti!

  2. Bai nenorocitule,cum adica nu prea se vede marcajul ? pai la viteza aia tembelul o omora si pe maica-sa chiar daca ar fi avut o placarda cu marcaj in mana.In plus trecerile de pietoni sunt semnalizate cu indicatoare fixe,te faci ca nu se baga de seama ? Fire-ati ai dreacului de nenorociti,criminali ziua in amiaza mare.

  3. Berechet sa ți fie rușine, proviii dintr o familie de polițiștii, nu faci nimic, du te la Zmeura și creste găinii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger