AcasăNewsExpirarea pasaportului, notificata prin SMS

Expirarea pasaportului, notificata prin SMS

Textul mesajului trimis de MAI si MAE va fi: "Pasaportul dumneavoastra va expira in curand. Pentru reinnoire, programati-va online pe epasapoarte.ro (Romania) sau econsulat.ro (strainatate)".

Sistemul functioneaza deja de 24 de ore, iar textul mesajului trimis de MAI si MAE va fi: „Pasaportul dumneavoastra va expira in curand. Pentru reinnoire, programati-va online pe epasapoarte.ro (Romania) sau econsulat.ro (strainatate)”.

Textul mesajului trimis de MAI si MAE va fi Pasaportul dumneavoastra va expira in curand Pentru reinnoire programati va online pe epasapoartero Romania sau econsulatro strainatate

Pentru SMS-urile transmise la nivel national, va figura ca semnatar D.G. Pasapoarte, iar in strainatate, Departamentul Consular. Mesajele vor fi trimise de la numarul scurt 1813, la eticheta de expeditor figurand termenul Pasapoarte. Totodata, in luna martie vor primi un SMS de notificare cetatenii carora le-a expirat pasaportul in ultimele 6 luni. Masura este aplicata de Ministerul Afacerilor Interne, prin Directia Generala de Pasapoarte, si Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Consular, pentru eficientizarea procesului de eliberare a pasapoartelor, iar sloganul campaniei este „Anul are 12 luni, nu astepta vara! Documentele de calatorie pot fi facute din timp”. Sistemul informatic a fost pus la dispozitie de integratorul proiectului Sistemul Informatic Integrat de Management al Documentelor de Calatorie – E-Pass, Compania Nationala Imprimeria Nationala, in urma unei proceduri de achizitie derulata prin SEAP.

author avatar
Bogdan Borcea
212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger