AcasăNewsExpertii ONU, ATACATI de lunetisti in Siria! Echipa ancheta atacul cu arme...

Expertii ONU, ATACATI de lunetisti in Siria! Echipa ancheta atacul cu arme chimice

Expertii ONU care investigau, la Damasc, presupusul atac cu gaz sirian au fost impuscati de lunetisti a caror identitate nu a fost stabilita deocamdata, fortandu-se astfel suspendarea anchetei, potrivit unei declaratii date de purtatorul de cuvant al ONU.

„Lunetistii neidentificati au tras mai multe focuri de arma, in mod deliberat, in primul vehicul al echipei de experti care investigau atacul cu gaz sirian”, a declarat purtatorul de cuvant al ONU, Martin Nesirky, precizand ca nu au fost raportate leziuni, citeaza sbs.com.au.

Marea Britanie a declarat ca Occidentul ar putea actiona chiar si fara sprijinul deplin al Consiliului de Securitate al ONU, dupa presupusul atac cu gaz de langa Damasc, de saptamana trecuta,  in urma carora au fost ucisi sute de civili, potrivit aceleiasi surse.

Inspectorii ONU se indreptau, luni, spre locul presupusului atac chimic din data de 21 august, imputat regimului lui Bashar al-Assad, in apropiere de Damasc, unde urmeaza sa isi inceapa ancheta. Expertii se aflau intr-un convoi de cinci masini, escortati de serviciile de securitate siriene, urmand sa mearga in regiunea Ghouta, unde opozitia si tari occidentale acuza armata ca a ucis sute de civili cu arma chimica.

Echipa, condusa de suedezul Aake Sellstrom, a sosit la Damasc pe 18 august, pentru a ancheta alte acuzatii privind presupuse atacuri comise anterior, anul acesta, in tara.

Organizatia Medici fara frontiere (MSF) a anuntat sambata ca, in miercuri, in mai putin de trei ore, au sosit 3.600 de persoane „cu simptome neurotoxice”, la trei spitale din regiunea Damasc, din care 355 de persoane au murit, fara a se „confirma in mod stiintific cauza acestor simptome si nici nu s-a stabilit responsabilitatea acestui atac”.

Foto: sbs.com.au

author avatar
Alina Costache
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger