AcasăNewsExpertii olandezi au examinat cadavrele din cursa MH17 intr-o gara

Expertii olandezi au examinat cadavrele din cursa MH17 intr-o gara

O echipa de anchetatori olandezi a fost lasata, luni, sa examineze trupurile provenind din avionul malaezian doborat de separatisti si depuse intr-un tren cu vagoane frigorifice .

Nu se poate respira in preajma vagoanelor unde sunt tinute cadavrele

Insotiti de separatistii inarmati pana in dinti, echipa de specialisti legisti, condusa de Peter van Vilet, a examinat unele dintre „cadavrele intregi” in gara Torez, din apropiere de locul catastrofei.

Separatistii au stat „in carca” expertilor

Corpurile victimelor sunt stranse, pe bucaţi, in saci de plastic

Purtand masti si insotiti de reprezentanti ai OSCE, anchetatorii au deschis cinci vagoane. „Modul de stocare a ramasitelor pamantesti este de buna calitate”, a declarat Peter Van Vilet, expert medico-legal olandez, neputand sa declare altceva. Totusi, toti cei prezenti se tineau de nas. Olandezii au trebuit sa-si controleze si cuvintele, sa nu spuna ceva „nepotrivit”, cum ar „doborarea avionului”, ca sa nu-si ingreuneze misiunea. Delegatia a anuntat ca se va deplasa la locul prabusirii aeronavei Boeing-777.

O opțiune gresita si 298 de oameni si-au pierdut viata

Premierul olandez, Mark Rutte, a declarat ca obiectivul tarii sale este ca trenul sa plece spre zona controlata de trupele guvernamentale ucrainene. „Separatistii au spus ca observatorii internationali trebuie sa fie prezenti la plecarea trenului. Ei bine, expertii olandezi sunt observatori internationali, ei pot sa indeplineasca acest rol”, a adaugat Rutte. Kievul este dispus sa predea partenerilor sai occidentali, in special Olandei, „tara care a suferit cel mai mult”, coordonarea anchetei asupra doborarii avionului companiei Malaysia Airlines si sa asigure transportul ramasitelor pamantesti ale victimelor la Amsterdam, a declarat luni premierul ucrainean, Arseni Iateniuk.

Incetarea focului in jurul zonei prabusirii aeronavei

Operatiunea speciala intrase intr-o „faza activa” luni in estul Ucrainei. Martorii au declarat ca au  vazut doua tancuri controlate de rebeli indreptandu-se spre statia de cale ferata din Donetk, iar calea de acces in zona era blocata. Tiruri intense de artilerie au fost declansate inainte de pranz in zona garii feroviare din Donetk, situata intr-un cartier periferic.  Confruntari au fost semnalate in nord-estul orasului Donetk, nu departe de gara principala. Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, a cerut fortelor guvernamentale sa-si intrerupa operatiunile in jurul locului unde s-a prabusit aeronava, pe o raza de 40 de kilometri de la locul tragediei.

author avatar
Adina Mutar
556 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger