AcasăNewsExpert în sănătate publică: carantina de noapte ar fi mai eficientă dacă...

Expert în sănătate publică: carantina de noapte ar fi mai eficientă dacă începe de la ora 18.00

carantinaExpert în sănătate publică: carantina de noapte ar fi mai eficientă dacă începe de la ora 18.00

Autoritățile au prelungit starea de alertă în România și au introdus o nouă restricții, care spun, oficialii, ar trebui să limiteze răspândirea coronavirusului. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis, miercuri, prelungirea cu o oră a carantinei de noapte.

Astfel, se interzice circulația în afara domiciliului după ora 22.00, față de ora 23.00 cât era până acum. Dar ar fi fost mult mai eficient dacă, de exemplu, ar fi fost limită libertatea de mişcare după ora 18.00, este de părere profesorul de sănătate publică Răzvan Cherecheş.

Expertul susține că aceste noi restricții de circulație, anunțate miercuri de CNSU, nu vor face o mare diferență, fiind doar un compromis pentru a nu distruge afacerile.

„Sunt studii care arată că limitatea mişcării pe timp de noapte contribuie la scăderea ratei de transmitere a virusului. Puţin, dar contribuie. Ar fi fost mult mai eficient dacă, de exemplu, ar limita libertatea de mişcare după ora 6 seara, dar asta ar lovi masiv în afaceri, mulţi oameni lucrează până seara, deci ar fi foarte complicat de implementat.

Şi atunci, fiecare oră în plus de limitare – diferenţa dintre 23.00 şi 22.00 – va fi mică, dar contribuie corespunzător. Care e grupul care ar circula după ora 10 sau 11 seara? Discutăm despre tineri, în principal. Prin această măsură se limitează petrecerile, consumul de alcool, nerespectarea purtării măştii sau a distanţării pe timpul nopţii”, a explicat Răzvan Cherecheş potrivit Adevarul.

Expertul propune exemplul Franței

Cherecheș susține că o soluție corectă, cu rezultate vizibile, ar fi restricționarea circulației de la ora 18:00, luând exemplul Franței. Profesorul spune că nu ar fi fost nevoie de măsura asta, dacă nu ar fi fost o creştere a ratei de transmitere.

„Motivul pentru care a crescut rata de transmitere e din două direcţii: una are de-a face cu noile tulpini care sunt mai contagioase, şi a doua – autorităţile locale nu vânează petrecerile private şi nu dau amenzi pentru nepurtarea măştii de protecţie pe stradă. Poliţia Locală ar trebui să facă asta, care-i în subordinea Primăriei, iar primarul ar avea de suferit un cost politic. Şi atunci primarul preferă să aibă o atitudine uşor relaxată şi să aştepte măsuri luate la nivel naţional”, a mai spus Răzvan Cherecheş.

author avatar
Andreea Vlad
512 afisari

6 COMENTARII

  1. Care e dementu ala care a decretat carantina in primul oras liber din Romania si la cetatenii vaccinati? Atunci la ce pla mai vacinati?… Sa iasa vita vaccinata si mascata 4 ore zi?
    Idioti.

  2. Specialistii spun ca cei vaccinati fac boala si transmit boala.Va fi cea mai mare eroare sa se permita circulatia libera a celor vaccinati.Ei vor transmite boala in continuare.
    Vaccinarea ajuta persoana sa faca forme mai usoare .
    Observam insa ca nu e exclus ca persoana vaccinata sa faca si forme grave sau sa decedeze.
    Pe de alta parte virusul nu are program de infectare speciala intre orele 22-5.

  3. Bai barbosule, tu te crezi mai important si mai destept ca Barbosul Suprem ? 🙂 Numai El le stie pe toate, bai trepadusule idiot util ce esti !! 🙂

  4. De la șase seara? Eu zic să nu mai ieșim deloc. Iar voi, ziarici de doi lei, in imbecilitatea voastră fără margini, numiți ” experți ” toți bolnavii mintali și toți vânduții.

  5. Ce idioțenie! Majoritatea lucrează de la 08-16(17cu pauza de masă aferentă) Când mai au timp să ajungă acasă ca să se schimbe și dezinfecteze, să aducă și copii de la școală, să meargă la cumpărături, poate mai fac și mișcare să se întrețină fizic și mental.. etc. Să nu uităm că oate și copii lor au activități extrașcolare la care trebuie duși! Dacă un părinte lucrează până la ora 22, celalalt nu mai poate acuma să-l aștepte ca să evite aglomerația dinmijlocul de transport (comun sau pus la dispoziție de firmă). Sunteți deja aberați în aceste măsuri de limitare a mișcării!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger