AcasăNewsExperiența unei familii care a trecut de la Enel la Hidroelectrica, de...

Experiența unei familii care a trecut de la Enel la Hidroelectrica, de la primul până la ultimul pas: „Un semnal de alarmă, să nu pățiți ca noi”

hidroelectrica

Unii dintre românii nemulțumiți de sumele mari pe care le-au avut de plătit pentru consumul de curent electric au schimbat furnizorul. Alții au amânat o decizie, convinși că procedura este dificilă și implică multe drumuri.

Românii au migrat la Hidroelectrica, pentru că societatea de stat are cea mai bună ofertă de preț în domeniul casnic pentru energie electrică.

Transferul de la Enel la hidroelectrica, dificil!

Hidroelectrica a înregistrat în 2022 aproximativ 5.000 de abonamente noi și a ajuns la aproximativ 300.000 de clienți, de trei ori mai mulți față de 2021.”Preţul pe care îl oferă Hidroelectrica este unul competitiv, care derivă din faptul că suntem şi producători de energie electrică. Încercăm în aceste momente de criză să oferim consumatorilor finali un preţ final care să le permită să îşi desfăşoare activităţile, dacă discutăm de zona comercială şi să poată să îşi gestioneze mai bine bugetele personale, dacă vorbim de clienţii casnici.”, a declarat în septembrie, anul trecut, Preşedintele Directoratului Hidroelectrica, Bogdan Badea.

Un român care a trecut de la Enel la Hidroelectrica a descris pas cu pas ce a implicat mutarea, precizând că totul a funcționat online fără niciun contact uman. Alții însă au avut parte de situații neplăcute. Este cazul relatat de o româncă în mediul online.

„Anul trecut am cumpărat 1/2 de duplex.Am făcut un contract cu Hidroelectrica. Anul trecut, în 22 septembrie.Am fost tare fericiți că ne-a adoptat în final cineva și nu mai suntem singuri pe lume.Până ieri, am citit de fiecare dată postările de pe grup, ne-am resemnat la ideea că nu primim facturi fiindcă “așa e la toată lumea” și am transmis cu sfințenie lună de lună indexul autocitit.Până ieri.Ieri, am plecat la 17:00 de la lucru și când am ajuns acasă… sigiliu pe contor și nema curent.”

Compania a pus sigiliu pe contor

„Nu existăm cu contractul acolo””Imaginați-vă uluirea noastră când, punând mâna pe telefon și sunând la e-Distribuție, aflăm perplecși că nu existăm cu contractul acolo.Suntem ai nimănui.Enel nu ne are, Hidro nu ne are.Sunăm la Hidro. Stăm o oră pe hold și în final, pe la 7 ne răspunde un nene care ne caută. Și ne caută. În primele 50 secunde ne spune că nu suntem copiii lui.

Eu… insist.Îi dau nr de contract. Data. Tot.Iar caută. Apoi… găsește. Hurray.Ne găsește.Suntem ai lor!!!!!!Ne explică faptul că e o situație neobișnuită, dar să stăm relaxați că urgentează el reconectarea.”

„Luăm o cină la lumina lumânărilor cu luna plină la geam, ca o familie îndrăgostită. Fii-mea, clasa a șasea, are mâine test. Bun. Facem si pronumele.Nu vine nimeni să ne dea lumină.Ne culcăm.Dimineața, de la capăt.Se face ora 8, sun la e-distribuție.Violeta, drăguță, îmi explică încă o dată că nu exist.Eu, nu și nu. Exist. Că m-a recunoscut aseară nenea de la Hidro.Violeta, îmi explică încă o dată că nu exist. Ca la un copil oligofren.Mă trimite in final înapoi la Hidro. Să le zic lor, căci ea nu mă poate ajuta.”

Familia a rămas fără curent electric

„La Hidro, răspunde Dragoș. Îi spun ce mă doare și mă pune pe hold.Apoi revine si se dezleagă misterul: locul meu de consum este tarifat si de Enel si de Hidro. Am doi părinți. Și cu doi părinți, mie mi-a curs congelatorul și îmi pornea alarma random.Si de tăiat, m-a tăiat Enel. Cu care eu nu am contract.Acum am curent.Dar am plătit 2308 lei la Enel, fiindcă mă deconectase pentru neplată.Repet. Fără contract.”

„Ideea e ca Hidro trebuia să le transmită lor preluarea noastră. Și “dintr-o eroare”, cum zice Dragoș, nu au făcut-o.So… Enel a continuat din inerție, cred, să ne dea curent, pe numele vechiului proprietar al casei care ceruse rezilierea după vânzare-cumpărare.Noi, am stat liniștiți si trimiteam la Hidro citirile.Enel factura același consum în timpul ăsta. Doar că la noi nu a venit niciodată vreo factură Enel.Foarte ciudat.În fine. Aia e.La Enel, domnița care ne-a făcut ordinul de reconectare, ne-a spus că nu suntem deloc un caz izolat. Da.Nu suntem speciali.

Au mai avut cazuri din astea când “Erorile de sistem” cum zice Dragoș, i-au adus în pragul disperării pe oameni.Dar ce voiam de fapt să întreb: în cazul în care Hidrelectrica ne va emite facturi pe aceeași perioadă pentru care am achitat azi la Enel, avem vreo șansă să nu le plătim?Ar fi usturător pentru noi…Și da, totodată, trag un semnal de alarmă și vă îndemn pe cei proaspăt intrați în contract să verificați la eDistribuție care vă e statusul. Să nu pățiți ca noi, că nu-i deloc mișto. Noi nu am știut și iacătă… am pățit-o.Seară liniștită sub clar de lună!”, a scris femeia pe grupul Sfaturi de la avocați.

author avatar
Andreea Vlad
99.696 afisari

53 COMENTARII

  1. Când am vorbit cu cei de la Hidroelectrica întrucât nu am primit nici o factură din decembrie 2022 de când am trecut la ei, mi-au dat niște explicații absolut aiuritoare legate de modificările de soft, de aplicarea de normative succesive pe facturi – aici e vina prăpăditului de guvern, care face tot ce e omenește posibil să declanșeze o răzmeriță la nivel național cu molotoave, cărămizi și alte asemenea.
    Transferul de la bandiții de la Enel la Hidroelectrica a fost rapid, în 24 de ore am primit toate actele semnate și, așa cum spune domnul din articol, VERIFICAȚI-VĂ PE E-DISTRIBUȚIE!
    Adresa este https://www.e-distributie.com. Creați-vă un cont, autentificați-vă și intrați la INFORMAȚII POD. Acolo veți vedea toate datele locului de consum, cu furnizor, indexul consumurilor și altele.
    Dacă vedeți alt furnizor decât cel la care știți că sunteți, e cazul să începeți să vă agitați.

    • ”Fii-mea, clasa a șasea” Astia-s prostii plamaditi prin 89 in Romania lui Basca daca au copil in clasa a 6-a.. De fapt provin dintr-o greseala de calcul a calendarului. Mama lui a confundat 1 cu 11 asa ca a ramas bortoasa! Asa a aparut el. Ea tot asa.

    • Aiurea! La crearea contului îți cere CNP-ul și să le dai acceptul pt folosirea datelor cu caracter personal etc. După ce mai întâi iti dai adresa de e-mail și nr de tel pe care ți-l verifică cu un cod de verificare trimis prin sms. Cine dreak sint ăștia? Cam multe condiții pt un simplu cont …

      • Acuma, chiar dacă sună aiurea, CNP-ul ăla e singurul mod prin care poți certifica că tu ești chiar tu și nu vreun „prieten” care vrea să-ți facă necazuri. Ia gândește-te ce-ar însemna să poată oricine, neverificat, să deschidă cont acolo pe numele altcuiva. Horror…
        Nu e un simplu cont, ci e locul unde afli cât ai consumat, cât ai de plătit, ce distribuitor ai, ce puncte de consum ai… nu cred că ai vrea ca informațiile astea să le poată modifica colegul de serviciu care are boală pe tine pentru că ai salariul mai mare decât al lui, nu?
        Până una-alta, CNP-ul e unic.

        • Astfel de baze cu date personale stocate online, în contextul actual, nu fac decât să grăbească implementarea digitalizarii a toate și a tot.
          Iar siguranța stocarii online NU a fost, NU este și NU va fi niciodată sigură într-o societatea coruptă și condusă de psihopati, ca asta în care trăim.
          Aviz alora care-si doresc portofele digitale…

  2. Statului român nu-i pasă de umilințele la care sunt supuși cetățenii săi. Chiar și atunci când ești ok, cu documente, contracte, taxe plătite etc. !!! Mulțumim partid iubit ! (:

      • „Statul”, în contextul de față, e clasa politică și jegosul de la Cotroceni. Mai gândește și în context.
        Prostane.

        • Why the hell would you pay anything to Enel if there is no contract with them? You have the signed and dated contract from Hidra.
          Why having had to deal with changing the rules of invoicing 55 times, it’s a strange excuse for having build up a backlog of invoicing? All the major electricity suppliers have these invoicing problems.

          • Why the hell are you writing in English, since you can understand Romanian on a very decent level? You are in Romania, write in Romanian, that is.
            On the other hand, you have to deal with so many rules’ changing because our dear government is obsessed to sell Romania, along with its people, to foreigners, that’s why, and they would do anything in their power to fuck us all – at least until they will find us in front of their windows, armed with Molotovs and ready to burn them alive, along with their damned wives and children.
            That’s why.

        • @Unul de pe-aici – uite tantalaule latrau ce e statul:

          ”Statul este organizația care deține monopolul asupra unor servicii pe un teritoriu delimitat de frontiere. Statul este titular al suveranității și personifică din punct de vedere juridic națiunea. Din punct de vedere social, statul nu trebuie confundat cu societatea, el fiind o instituție separată care poate să reflecte mai mult sau mai puțin interesele societății.”

          S ugi Pu la!

  3. NU va mai plangeti atat, aveti tarife de neegalat. Cu ce te-au umilit?? Ca emit facturile mai greu… Si ce?? Pana la urma ne reglam, care e problema??? Conteaza cat costa KWh in final, sau poate vroiati sa plati 5 lei pe unul de colectie de la Enel ca e cu iz de Italia. Si sa ziceti merci ca inca exista optiune. Oricum daca ati observat, Enel a spalat putina, au venit grecii la sup t sangele nostru ca pe timpuri Romtelecomului si tarifele lui umflate. Semn ca vine razboiul prin zona noastra si nu au chef de pierderi, se retrag la ei in Sicilia unde e cald si bine, la un suc de portocale. 1.3 mil. Euro nu strica la pusculita, basca ca au facut profituri incredibile in ultimii doi ani. Pierzatori am fost si in WW2 si pierzatori vom si in WW3, pentru ca nu avem coloana vertebrala. Umblam intotdeauna cu saru mana si stim doar sa ne plangem de noi, sutem rai unii cu altii, atat putem….

  4. Sunt la Hidro de un an, am plătit pana în iunie tot ce am primit, acum a venit o factura cu restante și penalitati pentru o factura pe care n-am primit-o (3 RON) Am platit-o ca nervii di timpul meu e mult mai prețios.
    Dar una peste alta ii înțeleg pe cei de la Hidro.
    Pe lângă valul de clienți noi au adus și guvernanții valuri de revizuiri ale unor schimbări a modificărilor legislative care i-au făcut să-și reconstruiască sistemul de facturare pe nisipuri mișcătoare. Bine ca avem unde ne refugia în fata valurilor de scumpiri care trebuiau prevazute și contracarare de un guvern competent și responsabil!
    Trăiască guvernanții care ne fac viata ușoară!

  5. Dacă statul, guvernul și „clasa politică”, alcătuite toate din trădători, inculți, agramați și inepți, nu s-ar băga, România s-ar descurca singură fără nici un fel de probleme. Românii au un bun simț al gândirii care, din cauza nemernicilor de mai sus, a ajuns să fie cinism, egoism și nepăsare.
    În cazul de față, Hidroelectrica e producător și furnizor, deci tarifele sunt – sau ar trebui să fie – mult mai mici decât în cazul multinaționalelor conduse de străini la care stă slugă Trădannis și gașca lui de nenorociți. Măi fraților, înțelegeți că dacă ne lăsăm pe mâna jegurilor din clasa politică, vom ajunge să ne plângem de milă, iar copiii noștri să fie sclavii străinilor. Statul român pune deliberat bețe-n roate oricărei companii sau firme românești, pentru că agenda lor e una clară: România trebuie să dispară de pe hartă, punct.
    Toți românii ar trebui să migreze în masă la Hidroelectrica, pentru a bloca orice manevre ale trădătorilor lui Jegannis de avinde compania străinilor. Învățați să protejați ce e al nostru, România e singura țară din împuțita de Europă care stă capră în fața străinilor.
    Gâniți-vă la copiii voștri și la ce viitor le pregătiți. Măcar pentru ei încercați să realizați că suntem vânduți.

    • Daca ne „mutam” toti la Hidroelectrica (devenim clienti, nu actionari), cum putem impiedica prin asta vanzarea pe bursa a companiei???

      • E un semnal. Hidroelectrica, la fel ca orice altă companie, depinde de clienții săi – n-are clienți, moare. Dacă statul vrea s-o vândă, ce-i împiedică pe români să ia hotărârea de a nu plăti nici o factură? O să ne bage pe toți la pușcărie? Nu cred. Ideea e că noi, plătitorii de taxe, avem o putere imensă, de neoprit – dacă știm și dacă vrem s-o folosim când și cum trebuie. Nu uita, statul ăsta infect trăiește pe banii noștri, la fel și angajații săi – aici e puterea noastră: nu faceți ca noi, nu vă mai dăm bani. Grevă fiscală totală. Ai fi uimit să vezi rezultatele în câteva luni.

      • Pe vremea lui raposatu eram toți clienți a lui rebel și nu existau asemenea anomalii. Acum toți încearcă să ne jupoaie!

    • 0,68 Enel la care se adaugă taxe și ajunge într un caz fericit la 1.30 . La hidro 0.25 și cu taxe ajunge 0, 68 . E o diferență. Adică 199 lei la hidro acum ultima factura ar fi însemnat aproape 400 la Enel

  6. 0,68 compensat de stat. In realitate de noi contribuabilii. Alfel de la 3 lei in sus
    0,68 lei fara alte artificii de la hidro.

  7. doua mari defecte are romanul:ura pentru ai lui..si mila fata de straini..grigore vieru a zis asta….mi se pare actuala….

  8. Eu am trecut in decembrie la HE, de la Enel. Contractare online simplă, prima problemă la primul index de transmis. Am stat 90 minute cu robotul la taifas până am aflat codul la care să transmit telefonic, că online ioc. Nema facturi până acum. Intre timp ăia de la Enel imi tot dau pe mail ba că am de primit bani , ba că tre’ să plătesc! Facturi de la Enel canci! Astept vara să plătesc prima factură.

  9. Daca Hidro a recepționat indexul trs de Dvs printr-o notificare retur(nu telefonic ci via e-mail atunci aveți siguranța deplina ca exista un contract in derulare.
    Articolul prezentat este incomplet.

  10. Articol scris la comanda, jurnalisti facuti gramada… Exact 7 minute a durat trecerea de la Enel la Hidro, totul on line, fara pic de stres sau nervi aiurea… Totul super civilizat si din partea Enel si cei de la Hidro. Cand mai mancati caca… o, jurnalisti castigati la bingo, schimbati-va polonicele cu niste lingurite…

    • Chiar n-ai priceput… polonicul ESTE lingurița lor. 😀
      Îți dai seama ce-ar însemna pentru bandiții care, chipurile, fac „distribuție” să rămână fără clienți? Faliment, frate.
      Nici unul din nemernicii ăștia n-a construit nimic, rețelele, în marea lor majoritate, existau de dinainte, iar „liberalizarea” pieței a dus la apariția a tot felul de firmulițe de rahat care, cică, „dau curent”. Dau pe dracu’.
      Rahații de greci care au cumpărat activele rahaților de la Enel nu le-au cumpărat ca să piardă bani, așa că loviturile în Hidroelectrica, cum spune cineva mai sus, se vor înmulți catastrofic. Nu m-ar mira să apară iar interdicție pentru acceptarea clienților persoane fizice, cum a fost anul trecut.
      Una peste alta, cu cât pleacă mai mulți spre Hidroelectrica, cu atât mai bine, pentru că se poate, în felul ăsta, destabiliza complet o piață speculativă care nu are alt scop decât să bage banii noștri în conturile unor străini împuțiți.

  11. Din punct de vedere legal ati gresit plătind factura la Enel. Aveați deja un contract cu HE, care intra in vigoare de la data transmisa de aceștia. Dacă ei nu au anunțat Enel de preluarea ca și client nu sunteți vinovat. Trimitea-ti la Enel contractul nou și ei trebuiau sa se adreseze către HE pentru daune. Nu poți avea doua contracte. Si nu e vina ta .
    1. Reclamație la Protecția consumatorului pentru nerespectare a prevederilor contractuale de către HE.
    2. Cerere de mediere a conflictului adresata HE (de preferat prin avocat/mediator). In caz contrar dați în judecata HE, cereți respectarea contractului, plata reconectarii, daune materiale pentru perioada în care nu ați avut curent, returnarea banilor plătiți Enel și facturarea de către ei a consumului la prețul stabilit.

  12. Poate există cazuri, izolate, poate sunt fabricate, eu sunt mulțumit de preț, in primul rând, apoi de faptul că facturile(chiar dacă cu întârziere) au respectat indexul trimis de mine.

  13. @ Unuia de pe aici… 2023-03-10 16:34 16:34:59

    Total de acord cu ce spui. Din păcate, porcăria e pornită, iar dacă nu ne putem apăra de ticălosul de stat, măcar să încercăm să ne apărăm de problemele pe care ni le pot face alții. Că vrem sau nu, existăm într-o mie de baze de date, ce se tranzacționează prin spate între diversele firme și stat.
    Porofel digital… mai mare cretinism ca ăsta nu cred că poate exista și da, este drumul cel mai sigur spre supunerea completă a cetățenilor.

  14. Datoria oricarui consumator pentru orice serviciu este sa verifice in primul rand contractele, pe urma facturile. Daca te sesizexi ca nu ti s-au emis facturi suni la numarul de telefonul de pe factura si insisti daca nu primesti raspuns. Adica suni pana raspunde cineva. Altfel poti trimite si sesizare la o adresa de email. Nu e justificat ce ati patit deoarece era sa verificati contractul adica sa il cereti daca nu e generat automat in sistem. Sa sunati mergeti la sediu etc. Daca ati sesizat va nu vi s-a emis primafactura contactati compania dupa cum am specificat anterior. Noi am sunat cand nu nk sa emis factura si apareau tot felul de povesti si ni s-a spus ca putem plati factura dupa indexul pe care lam citit chiar daca fa tura nj sa generat inca! E mai simplu sa fii raspunzator decat sa te tot plangi pela stiri si retelele de so cializare ( cautand justitue sociala)cand de fapt consumatorul e raspunzator de actiunile sale. Nu e clar de ce nu vati autosesizat actiunile sale si nu altcineva. Nu vati autosesizat de la inceput cu un simplu telefon ati fi clarificat situatia.

    • Știți de ce? Pentru că românii au fost obișnuiți ca altcineva să aibă grijă de ei, altcineva să-și asume responsabilitatea pentru greșelile lor. Amintiți-vă de „mitingurile” de protest când francul elvețian sau yenul japonez au sărit la curs, iar cei care luaseră credite în aceste monede urlau să intervină statul pentru ca ei să nu plătească diferențele de curs.
      Uitați-vă în magazine în zilele de salariu: e plin, coșurile și cărucioarele gem de încărcate ce sunt, după care oamenii se plâng că nu mai au bani. Disciplina financiară la români e inexistentă, cum iau banii, cum ies să-i spargă pe toate tâmpeniile, apoi urlă că nu mai au bani.
      Deși au trecut mai bine de 30 de ani de la instaurarea democrației lu’ Pește, românii n-au scăpat de ideea conform căreia Statul trebuie să aibă grijă de ei. Există o regulă foarte simplă aici: ai semnat, ți-ai asumat, punct. Dacă tu nu faci ce trebuie pentru tine, cine naiba să facă, Trădannis de la Cotroceni? Simion de la Beijing?

  15. @@@
    Iar tu ăluia care i ai răspuns cititorului cu pseudonimul Unul de pe-aici țin să ți transmit că ești un măscărici!
    Când vii cu o afirmație trebuie să și o argumentezi;eu afirm acum că ți plac bătrânele, mai mult de atât afirm că tu le violezi!argumente?ciuciu.

    P.s.
    Chiar ești atras de persoane în etate?așa se vorbește prin anturajul tău.

  16. Trebuie să fugim din tzara asta👿 Parlamentul, OPC, ANRE,…..toți ne-au vândut la Enel, vodafone, BRD,BCR,……ei au luat șpagă de la ăștia că sa ruineze Hidro, CEC…..

    Pentru 2 lei un parlamentar o vinde și pe masa…..pe tine te vinde pe 1 leu.

    Fiind așa multi parlamentari.. …….. ……

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger