AcasăNewsExperiența unei familii care a trecut de la Enel la Hidroelectrica, de...

Experiența unei familii care a trecut de la Enel la Hidroelectrica, de la primul până la ultimul pas: „Un semnal de alarmă, să nu pățiți ca noi”

hidroelectrica

Unii dintre românii nemulțumiți de sumele mari pe care le-au avut de plătit pentru consumul de curent electric au schimbat furnizorul. Alții au amânat o decizie, convinși că procedura este dificilă și implică multe drumuri.

Românii au migrat la Hidroelectrica, pentru că societatea de stat are cea mai bună ofertă de preț în domeniul casnic pentru energie electrică.

Transferul de la Enel la hidroelectrica, dificil!

Hidroelectrica a înregistrat în 2022 aproximativ 5.000 de abonamente noi și a ajuns la aproximativ 300.000 de clienți, de trei ori mai mulți față de 2021.”Preţul pe care îl oferă Hidroelectrica este unul competitiv, care derivă din faptul că suntem şi producători de energie electrică. Încercăm în aceste momente de criză să oferim consumatorilor finali un preţ final care să le permită să îşi desfăşoare activităţile, dacă discutăm de zona comercială şi să poată să îşi gestioneze mai bine bugetele personale, dacă vorbim de clienţii casnici.”, a declarat în septembrie, anul trecut, Preşedintele Directoratului Hidroelectrica, Bogdan Badea.

Un român care a trecut de la Enel la Hidroelectrica a descris pas cu pas ce a implicat mutarea, precizând că totul a funcționat online fără niciun contact uman. Alții însă au avut parte de situații neplăcute. Este cazul relatat de o româncă în mediul online.

„Anul trecut am cumpărat 1/2 de duplex.Am făcut un contract cu Hidroelectrica. Anul trecut, în 22 septembrie.Am fost tare fericiți că ne-a adoptat în final cineva și nu mai suntem singuri pe lume.Până ieri, am citit de fiecare dată postările de pe grup, ne-am resemnat la ideea că nu primim facturi fiindcă “așa e la toată lumea” și am transmis cu sfințenie lună de lună indexul autocitit.Până ieri.Ieri, am plecat la 17:00 de la lucru și când am ajuns acasă… sigiliu pe contor și nema curent.”

Compania a pus sigiliu pe contor

„Nu existăm cu contractul acolo””Imaginați-vă uluirea noastră când, punând mâna pe telefon și sunând la e-Distribuție, aflăm perplecși că nu existăm cu contractul acolo.Suntem ai nimănui.Enel nu ne are, Hidro nu ne are.Sunăm la Hidro. Stăm o oră pe hold și în final, pe la 7 ne răspunde un nene care ne caută. Și ne caută. În primele 50 secunde ne spune că nu suntem copiii lui.

Eu… insist.Îi dau nr de contract. Data. Tot.Iar caută. Apoi… găsește. Hurray.Ne găsește.Suntem ai lor!!!!!!Ne explică faptul că e o situație neobișnuită, dar să stăm relaxați că urgentează el reconectarea.”

„Luăm o cină la lumina lumânărilor cu luna plină la geam, ca o familie îndrăgostită. Fii-mea, clasa a șasea, are mâine test. Bun. Facem si pronumele.Nu vine nimeni să ne dea lumină.Ne culcăm.Dimineața, de la capăt.Se face ora 8, sun la e-distribuție.Violeta, drăguță, îmi explică încă o dată că nu exist.Eu, nu și nu. Exist. Că m-a recunoscut aseară nenea de la Hidro.Violeta, îmi explică încă o dată că nu exist. Ca la un copil oligofren.Mă trimite in final înapoi la Hidro. Să le zic lor, căci ea nu mă poate ajuta.”

Familia a rămas fără curent electric

„La Hidro, răspunde Dragoș. Îi spun ce mă doare și mă pune pe hold.Apoi revine si se dezleagă misterul: locul meu de consum este tarifat si de Enel si de Hidro. Am doi părinți. Și cu doi părinți, mie mi-a curs congelatorul și îmi pornea alarma random.Si de tăiat, m-a tăiat Enel. Cu care eu nu am contract.Acum am curent.Dar am plătit 2308 lei la Enel, fiindcă mă deconectase pentru neplată.Repet. Fără contract.”

„Ideea e ca Hidro trebuia să le transmită lor preluarea noastră. Și “dintr-o eroare”, cum zice Dragoș, nu au făcut-o.So… Enel a continuat din inerție, cred, să ne dea curent, pe numele vechiului proprietar al casei care ceruse rezilierea după vânzare-cumpărare.Noi, am stat liniștiți si trimiteam la Hidro citirile.Enel factura același consum în timpul ăsta. Doar că la noi nu a venit niciodată vreo factură Enel.Foarte ciudat.În fine. Aia e.La Enel, domnița care ne-a făcut ordinul de reconectare, ne-a spus că nu suntem deloc un caz izolat. Da.Nu suntem speciali.

Au mai avut cazuri din astea când “Erorile de sistem” cum zice Dragoș, i-au adus în pragul disperării pe oameni.Dar ce voiam de fapt să întreb: în cazul în care Hidrelectrica ne va emite facturi pe aceeași perioadă pentru care am achitat azi la Enel, avem vreo șansă să nu le plătim?Ar fi usturător pentru noi…Și da, totodată, trag un semnal de alarmă și vă îndemn pe cei proaspăt intrați în contract să verificați la eDistribuție care vă e statusul. Să nu pățiți ca noi, că nu-i deloc mișto. Noi nu am știut și iacătă… am pățit-o.Seară liniștită sub clar de lună!”, a scris femeia pe grupul Sfaturi de la avocați.

author avatar
Andreea Vlad