AcasăNewsExorcist independent, o meserie de 12.000 euro pe luna

Exorcist independent, o meserie de 12.000 euro pe luna

Dincolo de populatia obisnuita, exorcismul este la mare pret in randul mafiilor franceze si al imigrantilor africani

Cererea pentru exorcism este in plina expansiune in Franta, ocazie pentru mai multe persoane sa se lanseze in acest ”business” din ce in ce mai neglijat sau ocolit de catre biserica.

Dincolo de populatia obisnuita exorcismul este la mare pret in randul mafiilor franceze si al imigrantilor africani

Cand pronunta termenul de exorcism, majoritatea oamenilor se gandesc adesea la filme in care preotii lanseaza incantatii in latina pentru a scoate raul, diavolul, dintr-o persoana posedata. Dar, in Franta, pe langa o suta de exorcisti mandatati de Biserica Catolica, persoane independente, mediumi, kabbalisti sau shamani isi ofera serviciile de exorcizare. Deloc ieftine, este vorba de sute de euro pe care oamenii sunt dispusi sa le plateasca pe sedinta. Astfel ca unii exorcisti independenti castiga chiar 12.000 de euro pe luna. Pentru exorcizari, Biserica nu percepe bani. Mai mult, potrivit Asociatiei internationale a exorcistilor, cererea este mult prea mare pentru ca preotii agreati de biserica sa-i poata face fata. In regiunea Ile-de-France, care reprezinta in mare parte regiunea metropolitana a Frantei, cu Parisul capitala, cel putin 2500 de persoane fac apel la sedinte de exorcism in fiecare an. Un alt motiv pentru explozia exorcistilor independenti este si ca aceasta practica este din ce in cei mai ocolita de Biserica Catolica, tinerii preoti declarandu-se tulburati si inspaimantati de aceste sedinte.

De la atacuri teroriste la magie neagra

Intr-un interviu realizat in presa britanica, Philippe Moscato, mediumn-vindecator din Paris, a explicat ca sangeroasele atacuri teroriste din 2015 din Franta au provocat o explozie de cereri a sedintelor de exorcism din partea populatiei. Pe de alta parte, exorcismul este frecvent practicat in mafiile locale din Paris, Lyon si de pe Coasta de Azur care practica magia neagra. Aceeasi situatii se regasesc si in randurile imigrantilor din Franta, in special in cele ale africanilor. Acestia din urma aleg frecvent exorcisti independenti decat preoti agreati de biserica. Iar observatorii afirma ca biserica a neglijat exorcismul de multa vreme, in ciuda unei cereri mari din partea publicului. Evident, ca in orice practica alternativa, exorcismul independent deschide poarta si sarlatanilor care, in schimbul banilor, vindeca miraculos intr-o singura sedinta. Majoritatea exorcistilor independenti ii sfatuiesc pe clientii lor sa consulte un doctor sau un psiholog inainte de a participa la o sedinta de exorcism.

author avatar
Tudor Borcea
449 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger