AcasăNewsExodul din Donetk

Exodul din Donetk

Locuitorii din Donetk au umplut garile in weekend

Numerosi locuitori din Donetk au pararsit orasul la sfarsitul saptamanii, temandu-se de o confruntare violenta intre armata ucraineana si separatistii prorusi.

Se asteapta un atac iminent al trupelor guvernamentale, dupa confruntarile din ultimele zile, soldate cu moartea a 30 de militari ucraineni.

Locuitorii din Donetk au umplut garile in weekend

70.000 de oameni au plecat deja

Potrivit lui Aleksandr Borodai, cel ce ocupa functia de premier al autoproclamatei republici populare Donetk,  peste 70.000 de persoane, dintre cei 900.000 de locuitori, au plecat deja. Nu s-a creat panica, oamenii au stat calmi la cozile interminabile la bilete de tren. Majoritatea declarau ca se duc la rude, un fel de „concediu fortat” de imprejurari. 12 persoane au murit si 12 au fost ranite sambata in urma confruntarilor dintre fortele ucrainene si insurgentii prorusi la Donetk si la Mariinka. Fortele Kievului au pierdut vineri 23 de oameni, unul dintre cele mai grele bilanturi de la declansarea conflictului, pentru care vicepresedintele american, Joe Biden, i-a prezentat condoleante presedintelui ucrainean, Petro Porosenko.

Niciun semn de conciliere

Moscova a avertizat Kievul, duminica, asupra unor „consecinte ireversibile”, dupa ce un obuz a cazut intr-un oras rusesc situat la frontiera cu Ucraina, provocand moartea unei persoane. „Consideram aceasta provocare drept un act de agresiune suplimentar al Ucrainei”, a avertizat  Ministerul rus pentru Afaceri Externe. „Acest incident demonstreaza o escaladare extrem de periculoasa a tensiunilor de la frontiera dintre Rusia si Ucraina si poate avea consecinte ireversibile, a caror responsabilitate o poarta Ucraina.” Sambata, UE a adaugat inca 11 nume pe lista personalitatilor ucrainene proruse sanctionate, in frunte cu „premierul” din Donetk.

author avatar
Adina Mutar
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger