AcasăNewsExercitiu SEISM 2018, ziua 2. Tabere pentru sinistrati

Exercitiu SEISM 2018, ziua 2. Tabere pentru sinistrati

Exercitiul de proportii menit sa testeze capacitatea de raspuns a autoritatilor in fata unui presupus cutremur de 7, 5 grade pe Richter care sa fi afectat grav Capitala continua.

Inceputa sambata dimineata, simularea a continuat si pe parcursul noptii. Dupa cum se anuntase din ziua precedenta, se are in vedere ca acest exercitiu, denumit sugestiv „SEISM 2018”, sa se deruleze pe durata a cinci zile, rastimp in care vor fi implicati in proceduri atat pompieri din Bucuresti si din alte judete ale tarii, cat si echipe internationale, care intervin in sprijinul salvatorilor romani.

Din cate a precizat seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul MAI, duminica dimineata, intr-o declaratie de presa, SCENARIUL presupune, pana la momentul de fata, ca ar fi 2908 decese, 3912 raniti si 7250 disparuti si 30.000 de sinistrati, dar si – in anumite cazuri – lipsa alimentarii de energie si de acces la reteaua de apa, ca urmare a presupusului cutremur produs in Vrancea ziua precedenta.

S-a mai transmis ca s-a inceput deja constructia a doua tabere de sinistrati. Dar si ca in noaptea de sambata spre duminica au ajuns in tara membrii echipei din Israel cu un spital mobil tip 3.

sursa foto: Facebook/DSU

82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger