AcasăNewsExercitiu SEISM 2018. Transfer medical aerian la Cluj - 7 pacienti intubati

Exercitiu SEISM 2018. Transfer medical aerian la Cluj – 7 pacienti intubati

Ca parte a simularii interventiei in cazul unui cutremur puternic ce ar fi putut afecta Capitala, exercitiu de proportii inceput sambata, s-a facut si un transfer aerian de la Bucuresti la Cluj.

Din cate a explicat duminica dimineata Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul MAI, transferul a avut loc in cursul noptii de sambata spre duminica, scopul fiind evaluarea „modului de reactie a Clujului”, oficialii medicali fiind anuntati cu circa trei ore inaintea transferului. Si a fost vorba despre o aeronava care a dus de la Floreasca la Cluj „7 pacienti critici intubati”. „Exercitiul continua foarte bine, din punctul nostru de vedere, se invata”, a afirmat seful DSU.

„Vom continua, bineinteles, sa reactionam la toate situatiile care intra, (…) incepand de dupa-amiaza aceasta incep sa intre spitalele mobile care vin prin Modex si incep sa preia pacienti, pana acum a functionat spitalul de nivel 1 al Romaniei, care e in functiune in zona Academiei Romane”, a punctat Arafat.

97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger