AcasăNewsExecutorii au luat taurul de coarne. L-au luat din curte!

Executorii au luat taurul de coarne. L-au luat din curte!

Romanii care au acumulat datorii la banci sau la stat au ajuns sa fie executati de cele mai bizare bunuri: animalele din curte, articolele de imbracaminte sau tablourile ieftine, cumparate de la colt de strada.

Taurul din Maramures a fost scos la licitatie pe 1.800 de lei

Hainele copiilor, taurii de monta sau caloriferele din casa sunt doar cateva dintre bunurile executate silit de creditorii care incearca sa recupereze banii de la datornici.

Executorii care cauta clienti pentru cinci care cu nutret vor putea fredona piesa „Vand fan”

Pe langa terenuri, cladiri, autovehicule si utilaje, pe site-ul dedicat anunturilor de licitatii organizate de executorii judecatoresti si de catre Fisc apar si bunuri mai… deosebite.

Printre bunurile executate se afla si articole de imbracaminte pentru copii

De exemplu, unui datornic din Maramures i-a fost luat taurul de monta din curte, acesta fiind scos la licitatie cu 1.800 de lei, iar altuia din judetul Dambovita ii este vanduta vaca.  De asemenea, cu 7.290 de euro este vanduta o iapa de rasa, care i-a fost confiscata unui sucevean.

Din pacate, organizatorii licitatiilor nu au precizat daca necuvantatoarele vor defila pe podium si nici daca vor fi testate. Vaca – la muls, iapa – la proba de trap, iar taurul – la ce se pricepe mai bine.

Licitatie pentru tablouri de 15 lei

Si totusi, nu numai animalele sunt valorificate de executori, ci si maruntisurile pe care le-au gasit prin casele oamenilor sau prin sediile firmelor.

Unui taran din satul Valea Viseului i-au fost scoase la licitatie cinci care cu fan, pretul de pornire fiind de 1.500 de lei. La Targu Jiu au fost scoase la vanzare  hainute de copii, iar la Lugoj – sase calorifere si doua tablouri. Unul cu un peisaj cu moara, altul cu un castel.

Ambele sunt pictate pe panza si costa, fiecare in parte, 15 lei. Daca persoana executata trebuie sa returneze bancii 30.000 de euro,un calcul simplu demontreaza ca aceasta se poate achita de datorii cu numai 9.000 de asemenea tablouri.

author avatar
Narcis Voica
1.078 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger