AcasăNewsExecutivul a aprobat Programul de iarnă în domeniul energetic

Executivul a aprobat Programul de iarnă în domeniul energetic

La propunerea ministerului Energiei, Executivul a aprobat, vineri (22 octomrbie), Hotărârea de Guvern pentru aprobarea programului de iarnă în domeniul energetic, anunță ministerul, înt-un comunicat remis presei.

„Suntem pregătiţi pentru sezonul rece. Avem suficiente rezerve energetice pentru această iarnă. De aceea am adoptat Programul de Iarnă pentru a avea la dispoziţie toate instrumentele pentru a gestiona eventualele probleme care ar putea apărea”, a precizat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Hotărârea vizează nivelul de siguranță în funcționarea SEN

Hotărârea vizează măsurile privind nivelul de siguranţă şi securitate în funcţionare a Sistemului Electroenergetic Naţional (SEN), dar şi măsurile care privesc realizarea stocurilor de siguranţă ale SEN – este vorba despre combustibilii şi volumul de apă din lacurile de acumulare pentru perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022.

Programul de iarnă se adresează tuturor producătorilor de energie electrică şi producătorilor de energie electrică şi termică în cogenerare.

De asemenea, se constituie Comandamentul energetic de iarnă, care va monitoriza funcţionarea Sistemului Electroenergetic Naţional şi a Sistemului Naţional de Transport al Gazelor Naturale în perioada menționată. Din comandament fac parte reprezentanţi ai instituţiilor şi autorităţilor statului competente în domeniul energiei, precum şi ai operatorilor economici din sectorul energiei electrice şi gazelor naturale.

author avatar
Alina Costache