AcasăNewsEXCLUSIV Statul pierde controlul. Țiganii atacă forțele de ordine (VIDEO)

EXCLUSIV Statul pierde controlul. Țiganii atacă forțele de ordine (VIDEO)

Polițiștii și jandarmii, bătuți de țiganii din comuna Teliu

Polițiștii și jandarmii au început să fie atacați de țiganii pe care îi prind la furat. Mai grav este că forțele de ordine se lasă scuipate, înjurate și bătute și nu au niciun fel de reacție, sporind și mai mult teroarea celorlalți cetățeni, care nu se mai simt deloc în siguranță.

Polițiștii și jandarmii, bătuți de țiganii din comuna Teliu

Foamea și restricțiile de circulație severe impuse de starea de urgență i-au făcut pe țigani să nu se mai teamă nici de polițiști și nici de jandarmi. În comuna brașoveană Teliu, unde au avut loc săptămâna trecută revolte ale țiganilor înfometați, cetățenii acestei etnii au trecut la furat chiar sub nasul polițiștilor. Când au fost prinși în flagrant, țiganii i-au luat la bătaie pe jandarmi și le-au distrus mașina, reușind chiar să și fugă de la locul faptei. ”Aseară (luni n.r.) jandarmii au prins cinci romi care au furat dintr-o zonă industrială, aflată, din păcate, chiar pe graniță cu cartierul acestei comunități. Au sărit gardul prin spate și jandarmii i-au prins chiar când săreau gardul înapoi cu țevile furate. Jandarmii au vrut să-i imobilizeze, dar romii erau înarmați cu bâte, răngi și topoare, au început să dea în jandarmi, le-au spart mașina, le-au făcut-o zob și apoi au fugit. Jandarmii și polițiștii au reușit să prindă trei dintre hoți, dar pe ceilalți doi încă îi caută prin cartier. A venit acum aproape toată poliția și toți jandarmii din județ. Cartierul este gard în gard cu zona industrială, unde sunt mai multe făbricuțe care acum și-au suspendat activitatea. Vă dați seama, dacă au mers la furat în condițiile în care peste 20 de polițiști și jandarmi patrulează zi și noapte prin comună, cum se simt ceilalți cetățeni din comună. Românii și maghiarii din comuna Teliu sunt efectiv terorizați, mai ales că mulți locuiesc chiar la graniță cu cartierul de romi. Romii au început să le fure animalele din ogradă și tot ce este de mâncat. Acum câteva zile i-a furat unui român trei miei din curte, cu toată poliția care este acum în zonă. A sărit gardul, a luat mieii și a fugit. Și asta este doar începutul, nici nu vreau să mă gândesc ce va fi de acum încolo, mai ales că s-a prelungit starea de urgență.”, ne-a declarat Dorinel Blendica, primarul comunei Teliu, din județul Brașov.

Atenție, imagini șocante!

Jandarmilor le e frică

Primarul comunei Teliu ne spune că jandarmilor le este frică să aibă vreo reacție, ca să nu se interpreteze că se repetă ce s-a întâmplat pe 10 august la București. ”Și romii dau în ei, îi scuipă, iar ei stau ca statuile și se uită la romi cum îi scuipă, cum îi înjură, cum le dau șuturi în fund, la propriu. Unii romi filmează cu telefoanele și jandarmii sunt timorați și sunt legați de mâini și de picioare. Și polițiștii la fel, nu se ating de romi, încearcă cu vorba, că <<stați cuminți>>, că <<liniștiți-vă>>, dar mai tare îi încurajează să îi scuipe între ochi. Asta este legislația la noi, să îl pupi, să stai să-ți dea în cap și tu nu poți să zici nimic, că imediat te bagă la necazuri. Așa că degeaba am o armată de polițiști și jandarmi, că săracii încearcă cu vorbă frumoasă să-i liniștească, dar ei mai rău fac. Așa e la noi, țara lui Papură-Vodă. Candidatul romilor la Primărie, Boali Gheorghe, îi tot incită, i-a adunat pe toți și le-a spus că primarul a chemat poliția în comună, ca să îi țină închiși în casă. Le-a dat exemplul primarului din Budila, care este rom și care îi ține pe polițiști numai în fața Primăriei și că nu au ce căuta în țigănie”, ne mai spune primarul Dorinel Blendica.

Prefectura Brașov îl ceartă pe primar

În loc să ia măsuri după revolta țiganilor, conducerea Prefecturii Brașov a luat măsuri împotriva primarului, căruia i-a pus în vedere să-i lase în pace pe țigani și să nu mai dea interviuri prin ziare că, altfel, o să aibă de-a face cu toate autoritățile. ”Și reprezentanții ONG-urile și asociațiilor romilor m-au amenințat că mă dau în judecată, că să am grijă ce vorbesc de acum despre ei, mi-au spus că eu ar trebui să mă ocup de locurile lor de muncă, să le asigur traiul de zi cu zi, nu să incit populația împotriva romilor. Oamenii din comună de etnie romă tot împotriva mea sunt, că s-a dus candidatul lor și le-a spus că i-am făcut pe toți analfabeți și i-a tot agitat. De la conflictul de săptămâna trecută, când au venit romii la Primărie să le dau de mâncare, polițiștii și jandarmii stau non-stop în comună. Au câte două echipaje la toate cele trei ieșiri din Teliu și nu pot ieși decât dacă au declarație și dacă au ceva urgent de făcut. De aceea s-au revoltat. Acum două zile l-au găsit pe un cetățean de etnie romă din comună infectat cu Covid-19, omul a umblat prin tot cartierul de romi, cu barbut, cu toți, pe acolo, iar acum, într-o săptămână, două o să pice toți ca muștele, o să fie o mare nebunie. Probabil că se va ajunge la carantinarea acelei zone, ca la Țăndărei”, ne-a mai precizat Dorinel Blendica, primarul comunei Teliu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
14.585 afisari

15 COMENTARII

  1. In mod normal as simpatiza cu fortele de ordine, asa cum am facut mereu. Cand aud de porcaria aia de 10 august si ca i-a gazat pe cretini, mor.
    NUMAI CA
    Numai ca acum, cand vad atatea abuzuri ale militienilor imputiti care rup populatia cu amenzi uriase, nu mai simpatizez cu ei.
    Deci sa ii scuipe, asta merita. Cineva trebuie sa o faca totusi, nu?

    • Eu ,personal, in orasul meu ,nu am vazut nicun abuz al politistilor. Cat despre romi, au intrecut masura!

  2. in bucuresti in rahova sint tigani carora politia le ia apararea,la nivel de colonel.am facut nenumarate plingeri penale ca sint batjocorit de 3case de tigani sau de romani tiganizati si cei de la sectie rideau pentru ca sint mina n mi a cu ei.daca s ar trezi burebista,nu si ar mai cunoadte poporul asa tiganizat 10% sau mai mult ca 10%sint doar tigani,mai multi s au luat dupa ei.
    pentru simplul fapt ca am scris ptimariei generale si de sector 5,mi au facut scandal,m au s uipat de nenumarate ori,mi au scris porcarii pe gard,m au lovit cu capul in barbie si in sold(un fost fotbalist oltean din marginea craiovei din tiganie),au intrat cu o duba ford transit cu oglinda dreapta din spate in mina stinga venind tare pe strada,au venit cu viocan metalic indreptat asupra mea,m au stropit 20minute cu apa cind eram pe acoperis(puteam sa alunec),pe mama profedoara au scuipat o,pe tata ! pus un ciine rupindu i plovarul,fratelui i au spart arcada si l au atacat in 10 dati cind venea dd la soala.nu le face nimeni nimic ca tasu lu unu a lucrat la jilava,are relatii peste tot.
    de citiva ani,unii aduc madini rable,au pmatforme,altii au servis probabil ilegal a asa sint 10000servisuri ilegale unde se rrpara poate si masini accidentate.
    e jale in bucuresti.
    primaria sector5 a dat aprobare casa bloc 4etaje pe strada cu case de parter.
    intelegem de ce bucurestiul va fi sters de pe fata pamintului,in acesti ani.
    speram sa scape mai multi romani si sa se mai reduca procentul oamenilor rai.
    am aflat recent ca la macelul din decembrie 89,securistii au tras in oameni.daca i intilniti pe strada,multi au miinile murdare de singe.justitie intelegeti de ce nu se face?ii au la mina cu dosare.de ce nu se dau pe net dosarele justitiei?asteptam procesul comunismului.
    numai un cutremur ar rezolva totul,plus un nou razboi.poate mai scspsm de securisti.

  3. TARA TIGANILOR
    TOATE TARILE DIN JUR, RAD DE NOI SI NE FAC TIGANI PE BUNA DREPTATE…
    TIGANII SUNT LA BUTOANE SI SUNT AJUTATI DE EVREI SA CONDUCA SI SA DISTRUGA ACEASTA TARA..

  4. Fa legi Iohanis pentru apararea populatiei de tigani ca altfel ne ia mama dracului la noi in tara.TU STAI CU LIMBA IN GURA,mai bine ti-o dai la rate!Sindicatele din politie de ce nu fac nimic pentru a se da legi aspre imotriva tiganilor care fac orice fel de nelegiuire,legi care sa le permita politiei si jandarmeriei oprirea acestei categori de infractori care de ani de zile terorizeaza Romania,care cred ca orice le este permis.Faceti odata legi guvernantilor ca ati vrut puterea!!!!!!Acum o aveti!!Si???

  5. Eu sint baiat (vechi) de mahala si ar trebuii sa am boala pe gabori , dar nu trebuie luati toti cu toptanul . Sint gabori si gabori , tigani si tigani . Aseara am fost la un priveghi la capela unei biserici pe Pantilimon , chiar vis a vis de sectia de politie . Cum n-ai voie sa fumezi in curtea bisericii , am iesit pe strada la fumat , mai distantati , toti cu masti si manusi la vedere . Au precut echipajele de politie de 4 ori in 3 ore . Ne-au vorbit frumos ,fara amenintari , ne-au rugat sa iesim mai putini si sa stam mai distantati , fara sa asculte de ordinul sefilor care-i indeamna (cum s-a dat duma ) sa dea cit mai multe amenzi . Deci oameni , altii decit cei de la Suceava care a dat amenda maxima unei familii (20 000 si 20 000 lei ) care intr-adevar , incalcase ordonanta , dar intr-o situatie ambigua , neclara in care adevaratii vinovati sint guvernantii iar ei aproape deloc . Cit despre ticani : Banel Nicolita – tigan , Tandareii plini de castele cu turnulete ( mult mai bogati ca Banel ) tot tigani .

    • Asta nu inseamna ca iau apararea tiganilor sau politiei . In cazul tiganilor , ei nu pot fi potoliti decit de mascati , pe politie o persifleaza , mai rau o umilesc . O cintare de a lor zice : Uite tata vin mascatii , nu politia , ca azi , unii tigani o duc mai bine la pusculita decit afara . Mascatii si bastonul din dotare fac ordine printr-e ei ,hotarit dar cu discernamint , fara abuz sau resentimente .Iar despre rasism ( expresie draga reprezentantilor etniei care mai cistiga un firfiric cu lozinca )nici vorba . Romanul n-a fost , nu este si nici nu va fi ( sper ) rasist . Problema este la tigani si trebuieste rezolvata de reprezentantii lor . Iar statul cu mina intinsa , in loc de cautare de munca este nociv pentru comunitate . Lozinca : Mai bine un pol la umbra de cit doi la soare , trebuieste abandonata se ei . Altfel nu vor iesi din cercul vicios in care se invirt . Aici schimbarea este in miinile reprezentantilor lor .

      • politia este doar o pacaleala. nu fac nimic ,si iau bataie de la toti pacalici.
        daca nu fac fata, trebuie desfiintata si angajati mascati cit mai multi.
        probabil guvernul si a dat seama ca cu tiganii vor avea mari probleme, mai ales daca nu sint primiti inapoi in occident

  6. Guvernul sa ofere celor saraci planificare familiala si metode contraceptionale ca fiecare cuplu sa aiba doar un copil.

    India ar trebui sa le trimita mancare, haine, case, sau sa ii ia inapoi.

    • ai dreptate.cind a zis primarul sa li se interzica la toti prapaditi sa aiba copii, au sarit toti pe el….

  7. La video, cică ” atenție, urmează imagini șocante ”. Presari de rahat. N-am văzut nimic șocant. Dar ceva mișto, în schimb, am vazut:câinele care s-a sesizat pe mașina ” oamenilor legii ”. Foarte tare, bravo, Grivei! :))))

  8. nu mai iasa si nu mai intra nimeni in localitate. lasati fara mincare ,fara asistenta medicala, de ce sa palteasca statul si sa-si riste medici/asistentele viata pentru ei. ca n au platit in viata lor CAS-ul.
    si citi or ramine ,vedem la urma. rara mila

  9. TIGANII STIU NUMAI DE FRICA BATAI. TREBUIE BATUTI FARA SOMATIE, PINA NU MAI AU CHEF DE SCANDAL
    ALFEL CU ASTIA VOM AVEA MARI PROBLEME

  10. Mariti pedepsele pt încalcarile legii astfel ca populatia sa fie protejata
    În ce țara politia e înjurata , lovita ,etc !?
    Dublati pedepsele pt furturi , tâlharii, violuri , etc

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger