AcasăNewsExclusiv! Raport asupra atrocitatilor comise in inchisorile lui Bashar

Exclusiv! Raport asupra atrocitatilor comise in inchisorile lui Bashar

Bashar al-Assad

Tocmai cand Bashar al-Assad anunta ca se asteapta ca Geneva II sa stabileasca o coalitie impotriva terorismului, cu el in frunte, au iesit la iveala oribilele crime comise de regimul sau.

O echipa de procurori si criminalisti specializati in crime impotriva umanitatii au prezentat la CNN, la emisiunea celebrei Christine Amanpour, un dosar impecabil despre atrocitatile comise de regimul sirian.

Cateva dintre cadavrele prezentand urme de tortura si infometare provenind din inchisorile lui Bashar

„Evidente directe ale masinariei de ucis a lui Bashar”

Bashar al-Assad

Presedintele sirian se simtea pe cai mari. Seful ONU, Ban Ki-moon,  invitase de capul lui, la Geneva, Iranul, aliatul lui Bashar, iar acesta deja se vedea in fruntea unei coalitii internationale in lupta contra terorismului.  Insa, la presiunile SUA, ONU a retras invitatia Iranului dupa cateva ore. Emisiunea Christianei Amanpour, care se bucura de maxima audienta, a demonstrat tuturor, cu probe, ce atrocitati a comis securitatea lui Bashar impotriva civililor. De multa vreme s-au tot publicat povestiri ale supravietuitorilor din inchisorile securitatii, dar acum au fost prezentate fotografii de cadavre ale unor prizonieri, prezentand urme clare de tortura si de  infometare. „Acestea sunt evidente directe ale masinariei de ucis a regimului lui Assad”, a declarat David Crane, procurorul-sef care l-a inculpat pe presedintele liberian Charles Taylor pentru crime impotriva umanitatii.

„Ca in lagarele naziste”

Raportul criminalistic a fost prezentat in exclusivitate de CNN, simultan cu The Guardian. Dosarul contine mii de imagini efectuate de „Caesar”, un fost fotograf in inchisorile securitatii lui Bashar, care a reusit sa fuga, avand asupra lui evidentele atrocitatilor comise de regim. Este vorba de imaginile a 150 de cadavre ale unor barbati cu varste intre 20 si 40 de ani, dintre care 62% prezentau semne de infomentare, pe langa urme de strangulare, batai bestiale. Procurorii au asemanat cadavrele cu cele provenite din lagarele de concentrare naziste.

Vedeti aici evidentele din dosarul intocmit de procurori.

author avatar
Adina Mutar
350 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger