AcasăNewsExamenul de Bacalaureat, monitorizat cu microfoane

Examenul de Bacalaureat, monitorizat cu microfoane

Examenul de Bacalaureat s-ar putea desfasura, de anul viitor, in conditii noi, existand posibilitatea ca probele sa fie monitorizate cu ajutorul unor sisteme audio.

Pana acum, la Bacalaureat se folosesc doar camere de filmat care au ca scop supravegherea elevilor pentru ca acestia sa nu copieze. Totusi, camerele de filmat nu au avut succes 100%, astfel ca Remus Pricopie, ministrul Educatiei, ia in calcul posibilitatea de introducere a unor sisteme audio.

Conform realitatea.net, se ia in calcul aceasta varianta pentru a evita orice suspiciune in privinta dialogului purtat intre elevi si profesori sau dascalii supraveghetori. De asemenea, oficialii de la minister sustin ca sistemele audio i-ar putea ajuta, in cadrul probelor orale, pentru a lamuri prestatia anumitor elevi, in cazul in care exista dubii in privinta notarii.

Pana anul viitor, aproape 90.000 de elevi intra de luni in focurile probelor scrise de la Bacalaureat 2013. Luni este programata proba de limba si literatura romana scris, iar oficialii din Ministerul Educatiei anunta pedepse dure pentru cei care vor copia.

sursa foto: a2t.ro

author avatar
Cristi Ionita
874 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger