AcasăNewsEvreii, nemultumiti de numirea lui Dan Sova ca ministru

Evreii, nemultumiti de numirea lui Dan Sova ca ministru

Numirea lui Dan Sova in functia de ministru pentru Relatia cu Parlamentu a nemultumit comunitatea evreiasca, acesta reprosindu-i-se ca a negat holocaustul ce avut loc pe teritoriul Romaniei.

Comunitatea evreiasca si-a aratat nemultumirea fata de numirea lui Dan Sova in functia de ministru de pentru Relatia cu Parlamentul, reactia acestora sosind dupa ce PSD-istul a negat pogromul de la Iasi, din 1941.

„Doar in Romania poti sa negi Holocaustul si apoi sa fii numit ministru. Vom face orice efort necesar pentru a sustine proiecte care sunt benefice Romaniei. Dar nu vom sta degeaba atunci cand o asemenea persoana este numita ministru”, a declarat presedintele comunitatii evreiesti din Bucuresti, Erwin Simsensohn, citat de realitatea.net.

Nemultumirile evreilor sosesc dupa ce Dan Sova a iscat, in luna martie a acetui an, un scandal urias in momentul in care a afirmat ca „niciun evreu nu a suferit pe teritoriul Romaniei”. In urma declaratiei sale Victor Ponta l-a demis din functia de purtator de cuvant al PSD, trimitandu-l la Washington, SUA, la Muzeul Holocaustului, pentru a se documenta.

Potrivit istoricilor, in urma atacului coordonat de catre generalul Ion Antonescu,  in 1941, la Iasi au fost ucisi circa 13.000 de evrei.

author avatar
Ionut Zgimbau
437 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger