AcasăOldZiua si vestea buna de la "Marie Curie", despre copiii cu SHU:...

Ziua si vestea buna de la „Marie Curie”, despre copiii cu SHU: o fetita urmeza sa fie externata

Din fericire, chinul copilasilor, al medicilor si al parintilor micutilor din Arges care, inca de acum aproximativ trei saptamani, se afla la „Marie Curie”, luptandu-se cu sindromul hemolitic-uremic (SHU), provocat de o bacterie a carei origine este inca neelucidata, pare sa se apropie de sfarsit.

Astfel, din cei sapte micuti care sunt la aceasta ora internati la fostul spital Budimex, cum mai este cunocuta aceasta unitate medicalea, unul urmeaza sa fie externat in decursul zilei de marti. Este vorba, din cate a anuntat sefa sectiei Nefrologie, de la „Marie Curie”, despre o fetita de un an si o luna. A carei evolutie medicala este buna, de vreme ce medicii o lasa sa plece alaturi de parintii ei acasa, in Arges.

In tot acest timp, doar trei dintre micuti sunt supusi dializei peritoneale, un singur copil fiind in continuare la Terapie Intensiva, din cate a mentionat medicul Mihaela Balgradean, restul fiind pe sectia de Nefrologie, sub permanenta monitorizare a specialistilor.

In acelasi context, prezent si marti la „Marie Curie”, ministrul Sanatatii a anuntat ca inca nu e gata ancheta demarata inca de zilele trecute, in vederea elucidarii cauzelor care au dus la imbolnavirea micutilor din judetul Arges. „Raportul este in curs. In momentul in care le vom avea, le vom comunica, fara indoiala, in cel mai scurt timp”, a punctat Achimas-Cadariu, ministrul adaugand ca se colaboreaza cu specialistii straini in vederea stabilirii acestor aspecte.

author avatar
Cristina Stefan
84 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger