AcasăOldZiua in care Donald Trump preia atributiile de lider al Statelor Unite

Ziua in care Donald Trump preia atributiile de lider al Statelor Unite

Donald si Melania Trump

Gratie importantei sale, data de 20 ianuarie 2017 va ramane in istoria SUA si a lumii, fiind ziua in care la Washington se instaleaza noul lider american. Donald Trump devine oficial presedintele in exercitiu al unuia dintre cele mai puternice state ale lumii.

Donald si Melania Trump

Ales lider al Statelor Unite in noiembrie anul trecut, candidatul sustinut de republicani care, dupa victoria in fata lui Hillary Clinton, s-a declarat decis sa fie ”presedinte al tuturor americanilor” va prelua oficial prerogativele de lider al Casei Albe in cadrul unei ceremonii care va incepe la ora 19, ora Romaniei. Trump va depune juramantul si va sustine primul sau discurs de dupa investirea de la Capitoliu.

Aceasta festivitate, la care Barack Obama va fi prezenta alaturi de sotia sa pentru a-i preda, practic, stafeta succesorului sau la sefia Statelor Unite nu este nici pe departe singura care se va desfasura pe parcursul zilei de vineri, ca parte a ceremonialului de investire a celui de-al 45-le lider de la Washington. In programul prezentat de presa de dincolo de Ocean sunt incluse, printre altele, o slujba religioasa, desfasurata intr-un cadru privat, un pranz cu membrii administratiei noului presedinte, o parada la Pennsylvania Avenue, dar si un bal inaugural si alte doua receptii.

Va amintim ca la ceremonia de investire vor participa si al treilea, respectiv, al patrulea om din statul roman, in speta presedintele Camerei Liviu Dragnea, dar si premierul Grindeanu. Deja cei doi au stat la aceeasi masa cu presedintele ales al SUA. Detalii AICI.

Imagini de la ceremonialul transferului de putere din SUA, la finele caruia magnatul in varsta de 70 de ani va prelua, practic, prerogativele de lider la Washington vor fi prezentate, pe tot parcursul zilei, de televiziunile americane, fiind preluate si urmarite in lumea intreaga.

sursa foto: Facebook/Donald Trump

152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger